Annonce
Kultur

Louisa blev fortabt i Aarhus og skriver bøger om det

Forfatteren Ulrika Louisa Bjerregaard er ude med en ny bog - den fortæller hun om. Foto: Axel Schütt
42-årig forfatter fra Højbjerg skriver med lynets hast og er ude med to nye bøger lige nu.
Annonce

AARHUS: Ulrika Louisa Bjerregaard er en flittig kvinde. Og hurtig på tasterne og i tanken. Så hurtig, at hun i de her dage udkommer med to bøger på samme tid. En for unge og en for voksne.

Den 42-årige forfatter fra Aarhus begyndte for alvor at skrive for kun to år siden, og hun har allerede 11 bøger på samvittigheden, de fire i engelske udgaver. Så det går stærkt, når hun sætter sig til tastaturet i hjemmet i Højbjerg. De fleste bøger skrevet under pseudonymet L. Sherman, ungdomsbogen i hendes eget navn.

De findes også som e-bøger og på streamingtjenester.

Og hun er kreativ. Illustrationerne til bøgerne står hun selv for.

Forfatteren og bøgerne

Ulrika Louisa Bjerregaard er forfatter med bopæl i Aarhus. 42 år. Udgiver netop nu "Du var min" for voksne på forlaget Nelumbo og "Wilmas verden" for unge på hendes eget forlag Augusta Publishing.

Annonce

Møder med kemi

Ulrika Louisa Bjerregaard er vokset op i Aalborg, men kom til Aarhus, da hun skulle studere, og hun elsker byen her. Så meget, at tre voksenbøger handler om Aarhus som et led i en serie med titlen "Fortabt i Aarhus". De tre bliver senere til fem.

Også soul mate-historien "Du var min" er skrevet under navnet L. Sherman. Den udkommer 15. november.

- Den flirter med nutid, datid og skæbnen, og vi skal på en rejse gennem tid og sted fra nutidens Aarhus til datidens København. Og så handler den om, at vi nogle gange møder mennesker, hvor der er en udefinerbar kemi, forklarer hun.

Annonce

Bøger om Wilma

Ulrika Louisa Bjerregaard driver forlaget Augusta Publishing, og fra det har hun netop også udsendt ungdomsbogen, Wilmas Verden 1.

- Her følger vi pigen Wilma i Aarhus. Hun finder en stabel gamle breve på sin mormors loft. De er fra hendes tipoldemor Karoline, der udvandrede til Amerika i 1912. Historien udspiller sig som to parallelle fortællinger over to kontinenter. Wilmas Verden udkommer i fire bind, hvor vi følger hende i 8., 9., et år i USA og tilbage i 1. g. Samtidig rejser vi tilbage i tiden til tipoldemoren og hendes nye liv i det nye hjemland, forklarer forfatteren, der har børn på 11 og 13 år med ægtefællen Mads Bjerregaard, der er jurist.

Ulrika Louisa Bjerregaard har ikke alene skrevet bogen. Hun står også for illustrationerne. Pr-foto
Annonce

Gik efter EU

Sproget er forfatteren god til, præget af moren, der er journalist.

Men Ulrika Louisa Bjerregaard ville bruge sproget på en helt anden måde end at skrive, da hun begyndte på sin uddannelse.

- Jeg tog fra Aalborg til Aarhus for at læse på handelshøjskolen, som den hed dengang. Så jeg er tolk og translatør og taler fransk, spansk og engelsk. Cand.ling.merc., hedder det. Jeg gik efter at blive ansat i EU, men fandt hurtigt ud af, at jeg er alt for udadvendt til at sidde i sådan en tolkeboks. Det er en noget introvert proces og slet ikke mig. Jeg elsker at have med mennesker at gøre og har da også arbejdet i nogle år i HR-afdelinger med personaleledelse, siger hun, der nu i to år har været selvstændig konsulent og blandt andet har arbejdet for Lego på det seneste.

- Jeg kan godt lide kombinationen. Jeg er for udadvendt til at sidde hjemme og skrive dag efter dag, og jeg henter også inspiration til bøgerne, når jeg er ude blandt folk, siger hun.

Annonce

Tager til Moesgaard

Aarhus er med i bøgerne for de voksne.

Det siger sig selv med serien "Fortabt i Aarhus". Men "Du var min" kommer også rundt i byen.

- Den handler blandt andet om Alma, som er antropolog og skal skabe events på Moesgaard Museum og arbejder med sponsorer. Jeg elsker Moesgaard, og det er fantastisk at have et museum i verdensklasse så tæt på, hvor vi bor, så jeg tager tit derud, forklarer Ulrika Louisa Bjerregaard.

Hun fletter også historie ind og laver grundig research.

- Mennesker er ikke så forskellige, selv når vi går 100-200 år tilbage. Tankerne og ønskerne for livet er de samme, mener hun.

Annonce

Tag ud i verden

Egentlig har hun skrevet i mange år, men først for et par år siden stod jeg et sted, hvor jeg havde mod til at udgive det, jeg skrev. Jeg udleverer ikke mig selv, men man giver jo så meget af én selv, når man skriver. Og selv om jeg gerne skal ud blandt folk, kan jeg også lide at trække mig tilbage og skrive indimellem, siger hun.

Bogen om Wilma er skrevet til unge, fordi hun godt vil fortælle dem, at livet og verden er stor, og så kan jeg sige noget af det, som børn ikke gider at høre fra deres mor, når de står i køkkenet og taler sammen. Jeg har lyst til at fortælle, at man kan, hvad man vil og til at give dem modet til at tage ud i verden og opleve, siger Ulrika Louisa Bjerregaard, der har været et år på high school i Seattle, Washington.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce