Annonce
Aarhus

Lovovertrædelse lynhurtigt opklaret: Flugtbilist tabte nummerpladen

Det er svært at holde sig skjult fra politiet, når man taber nummerpladen. Foto: Google Maps

HASLE: Nogle lovovertrædelser er så svære at opklare, at de ender med at blive henlagt, men politiet har også ind i mellem opgaver, der nærmest løser sig selv.

En af de nemme at opklare skete torsdag eftermiddag, hvor en bilist stak af fra et færdselsuheld i krydset Præstevangsvej/Provstebakken i Hasle. Den 19-årige var klokken 16.25 kørt ind i krydset, hvor han ramte ind i en bil ført af en 22-årig mand.

Det var dog relativt let for politiet at finde frem til ham, for ved sammenstødet faldt nummerpladen af bilen. Betjentene bankede derfor kort tid efter på hos bilens ejer – den 19-åriges far – og han ledte patrulje til sin søn, der havde lånt bilen.

Sønnen fortalte, at han var gået i panik og var flygtet fra stedet, og han blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt og for ikke at overholde sine forpligtelser ved et færdselsuheld.

Hverken han eller den 22-årige kom umiddelbart noget til ved uheldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce