Annonce
Kultur

Luderen, der elsker sit job

»Nogle uger får jeg ikke så meget sex som en almindelig husmor,« siger frøken Sip, som er luder og her er til ’Kørkarrusellen’ på Aarhus Teater og ikke vil vise sit ansigt. Foto: Martin Ballund

Vi inviterede en luder med til Aarhus Teaters ‘Kødkarrusellen’, der handler om prostitution. Værsgo, kom her og følg med ind i hendes liv.

Hun havde tårer i øjnene af både grin og gråd. Kødkarrusellen rammer præcis ind i luderens hverdag.

Frøken Sip er luder, og hun sad på tilskuerrækkerne, da Christian Lollikes stykke om prostitution løb over scenen på Scala ved premieren.

Og hun så sig selv.

Ikke alene i nogle direkte sekvenser, som hun selv har oplevet i sit job, men også i tankegange og provokationer, som blev lagt frem.

Vi kalder hende Frøken Sip efter aftale, for hun vil ikke vise sit ansigt eller sit navn. Hun vil ikke afsløres, selv om hun er glad for sit job som luder. Hun er 53 år og har været i gang med jobbet i otte år. Det foregår efter arbejdstid. I den er hun leder på en virksomhed.

Hun er en af de syv-otte ludere, som Christian Lollike har talt med i sin research for at lave stykket.

Og ja, luder skriver vi - nogle vil kalde det sexarbejder eller prostitueret, fordi det for dem lyder mere politisk korrekt. Men frøken Sip kalder sig selv luder. Hun ser ikke noget forkert i ordet, for det er jo, hvad hun er.

Og hvis du havde været i foyeren eller på tilskuerpladserne under forestillingen, kunne du med garanti ikke have udpeget hende. Frøken Sip svarer ikke til de gængse forestillinger, vi har om en kvinde med den betegnelse. Nydelig, velklædt, kultiveret, smilende, venlig og ja, ikke noget med plastikpatter eller andre kunstige virkemidler.

Arbejder på klinik
Hun har to voksne døtre, og fritidsjobbet som luder foregår på en klinik. Der er telefonpasser til at tage mod samtaler og kunder.

Det begyndte, da hun blev skilt tredje gang og kastede sig ud i et stort forbrug af mænd.

»Hvorfor gøre det gratis,« tænkte jeg. »Jeg kan lige så godt kombinere lyst og penge.«

Sådan har det været siden. Og nu så hun sit job rullet ud i Kødkarrusellen.

»Forestillingen må have været afsindigt vanskelig at lave, men hvor er det gribende. Intet er ligegyldigt, ingen spildtid og mange sider er med. Jeg fik en klump i halsen, og havde jeg 1000 roser, fik Lollike dem,« siger frøken Sip.

Dealer med kunderne
»Mange opfatter ludere som ofre, men det er vi ikke. Vi dealer med kunderne, og jeg elsker det. Selv om jeg vandt ti millioner kroner, blev jeg ved. Jeg kan lide at være sammen med fremmede mænd. Vi kan have et kvarters intensitet, som man ikke kan få med en kæreste. Nogle synes, at swingerklubber er renere end at gå til en luder, men de er ikke så rene som det, vi gør. Vi passer på os selv og bliver tjekket og kontrolleret. Jeg har aldrig mødt en luder med kønssygdom.

Hun kan lide begge sine job, siger hun, og hun kan lide at tjene penge.

»Hvis jeg ikke var luder, ville jeg lave frække dates på en anden måde. Pengene afstikker også nogle rammer. Et kvarter, en halv time eller en time, og så er det slut. Der er ikke noget at diskutere.

Til gengæld lægger Frøken Sip masser af ømhed, nærvær og psykologi i jobbet.

»Jeg har en del ældre kunder, en på 90 og nogle, der har mistet deres koner. Jeg er også en skriftestol for nogle, der vil lette på noget, som de ikke kan komme af med hjemme. Nogle gange griner vi også så meget, at sekretæren i forkontoret kan spørge, om vi overhovedet har sex. Og ja, det har vi, men vi griner imens.«

Samfundets ventil
Frøken Sip opfatter ludere som samfundets ventil. Under tilværelsens overflade ligger meget, som ikke kommer frem til daglig, men Lollike har fanget det.

Ganske vist er stykket råt, men det rummer også poesi, kærlighed, intensitet og illusioner.

»Vi bliver ikke fremstillet fordømmende eller som syge,« siger Frøken Sip om luderne.

Hun nævner en episode i stykket med en mand, der opdagede, at hans kæreste var luder og strøg ud på badeværeslet og vaskede sig.

»Det forstår jeg ikke,« siger hun. »Hvis jeg fik en kæreste, ville jeg synes, at jeg er meget ren til ham.«

Hun har et personligt sexliv ved siden af jobbet som luder, siger hun.

»Jeg er ikke så god til faste forhold. De er for besværlige. Det skal ikke være for tæt, så hurtig sex er bedst.«

Hun lægger vægt på at udføre sit job godt og meget tyder på, at hun gør det. Hun lever af faste kunder.

»Blandt dem er nogle, som jeg har haft fra begyndelsen,« fortæller hun med stolthed.

Men hun gør også, hvad hun kan, hjælper folk, der ikke kan få rejsning, og nogle med Parkinsons syge.

»Jeg lærer mig nogle teknikker på en og bruger dem på andre,« forklarer hun. »Og mændene skal bruge deres penis. Den er en muskel, og hvis den ikke bliver brugt, sygner den hen.«

Hun bryder sig ikke om at blive ydmyget eller set ned på.

Hvis det sker, eller hvis kunderne ser meget generte ud og nærmest kommer krybende, giver hun dem chancen for at slippe ud, spørger om de er kommet det rigtige sted og til den rigtige - måske havde de en anden forventning til hende. Det løser op for nogle, men andre ser deres snit til at smutte.

Hun har små bryster, og hvis nogle venter noget andet, må de gerne fortryde. Hvis de vil have plastic, må de gå et andet sted hen.

»Mange tror, at en luder er en, der ligger på ryggen, og så bliver hun nærmest voldtaget. Det kender jeg ikke til, og nogle uger får jeg ikke så meget sex som en almindelig husmor,« siger hun.

»Sex er meget mere end samleje, jeg snakker meget med kunderne og joker med nogle. Jeg er vokset op blandt håndværkere, så jeg kender jargonen.«

Fra alle samfundslag
Kunderne kommer fra alle samfundslag. Nogle dage kommer der så mange ingeniører, at hun tænker, om der er fridag i faget. Andre gange er det håndværkere, og der er også mange kendte mennesker imellem.

Hun gør meget for at holde sig i form og

kroppen smuk, og hun kan godt blive stolt og glad, men også genert, når der dukker en kunde op på 21 år, smuk og veltrænet, og han ikke vender om, når han ser hende.

Frøken Sip er smilende og virker glad.

»Lykken er et valg,« siger hun, »og jeg har valgt at være lykkelig, et positivt menneske.«

»For mig er sex en deal, og der er mange af den slags deals. Også mange ægteskaber,« fortsætter hun. »Tusindvis af kvinder gifter sig for pengenes skyld, og hos mange rige bliver de skiftet ud med en yngre model, når de når 40. Det er da også en deal, og hvor er grænsen mellem dem og os? Hvad med de kvinder, der bliver hentet i Thailand eller sorte kvinder, som kommer hertil?«

Frøken Sip er imod, at man kriminaliserer prostitution.

»Når vi betaler skat, bør vi også kunne trække udgifter fra og have en del andre rettigheder. Prostitutionen har mange gode sider,« siger hun.

Og lad os så slutte med endnu et eksempel på, at prostitution også kan være både psykologi og terapi.

»Blandt mine kunder er en soldat, der er udstationeret til krig. Han har oplevet uhyrligheder, er skadet og kan ikke indgå i et parforhold. Han har tillid til mig og opsøger mig hver gang, han kommer hjem. Hans seksuelle behov drejer sig om at nedværdige mig. Det bryder jeg mig ellers ikke om, men med ham tillader jeg det. Det tilfredsstiller ham, og bagefter taler vi om alt det uhyggelige, han har oplevet, og han går tilfreds derfra.«

På onsdag er der debat om prostitution på Aarhus Teater kl. 22-23.30 (efter Kødkarrusellen). Der er gratis adgang. Tilmelding på tlf. 7021 3021 eller billetaarhusteater.dk

"Nogle uger får jeg ikke så meget sex som en almindelig husmor," siger frøken Sip, som er luder og her er til 'Kørkarrusellen' på Aarhus Teater og ikke vil vise sit ansigt. Foto: Martin Ballund
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Kultur For abonnenter

Genfødt rockband overgik alle forventninger: Kashmir slog hul i skyerne med sublimt comeback

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce