Annonce
Kultur

Luftdronning og kraftkonger

Dansen var rykket ud i det fri på Store Torv, hvor publikum fik spændende smagsprøver på dansens mange udtryk.

Det kræver kræfter og råstyrke, at få den 475 kilo tunge scene i svingninger. Og når den så kommer i gang, har den selv så meget kraft, at den som ingenting, kan kaste danserne af igen.

Den Aarhus-baserede duo Don*Gnu viste på Dansens Dag deres råskitser til forestillingen N.A.R.G. - North Arena Rumble Game, som de har arbejdet på siden sensommeren sidste år.

En rund, vippende scene med en diameter på fem meter, danner rammen om en undersøgelse af nordboernes forhold til aggression.

Annonce

De fire dansere Jannik Elkær Nielsen, Simon Beyer Pedersen, Helene Brøndsted og Petras Lisauskas skiftevis udfordrede hinanden med bevægelser og fandt sammen i balance på den dynamiske scene.

Det spektakulære dansegulv tiltrak manges opmærksomhed på Store Torv, hvor N.A.R.G. for første gang blev præsenteret under åben himmel.

»Vi oplever, at tilskuerne er meget på, når de oplever scenen. Den rammer virkelig en essens i folk. De kommer til at stå og vippe med scenens bevægelser. Det er det, der er målet - at få folk til at mærke fysisk, hvad vi gør,« forklarer Jannik Elkær Nielsen, der udover at være danser også er koreograf og den ene halvdel af Don*Gnu.

»Der er en reel risiko for, at det kan gå galt. Scenen er meget konkret. Enten er du i balance, eller også er du ikke. Konsekvensen er et udtryk for dine handlinger,« fortsatte han.

Med N.A.R.G. vil duoen prikke til skandinaverne, der udadtil skjuler deres aggression og virker så pæne og ligevægtige. Det har været afsættet til forestillingen, der får premiere på Bora Bora 30. oktober.

»Vi kommer lige fra et ophold i Finland, hvor vi har arbejdet med den aggression og primalkraft, der opstår med scenen, og som den er et symbol på,« forklarede Kristoffer Louis Andrup Pedersen, den anden del af Don*Gnu.

»Noget af det, vi har brugt allermest tid på, har været at lære scenen at kende. Man er nødt til at lytte til den og være i balance, ellers ryger man af. Men man er også nødt til at bryde balancen, for ellers sker der ikke noget,« sagde Jannik Elkær Nielsen.

Spidermans kvindelige modstykke fik præstationen til at se legende let ud, og som publikum glemte man helt, at dansen lodret ned af tårnet og ikke på et vandret dansegulv.

Med langsomme, bløde bevægelser fløj Wrobel rundt på bygningen og gjorde brug af dens gesimser og ornamenter til sin dans. Men indimellem svingede luftdanseren sig også med sådan en kraft og fart, at der gik et sus igennem publikum på torvet under hende, der havde travlt med at filme det smukke optrin.

Efter at være kommet sikkert 'i land' i domkirketårnets nederste vinduer, bragede bifaldet op til Esther Wrobel, der med sin vertikale dans bidragede til en enestående oplevelse på Dansens Dag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Kultur

Musikhuset fejrer 40 år: Få direktøren som privatchauffør, kom i Dronningelogen og nap en gratis drink

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Annonce