Annonce
Rejser

Luftfotograf Nicolas Cosedis har indfanget København fra luften: Nu venter resten af Danmark

Når luftfotograf Nicolas Cosedis tager fotos fra luften, foregår det fra et Cessna 172-fly, hvor han er spændt fast og tager billederne ud ad døren ved at læne sig ud af flyvemaskinen. PR-foto
Som afslutning på sit fotoprojekt med at fotografere hovedstaden fra luften, udgiver luftfotograf Nicolas Cosedis til efteråret en bog med København set fra fugleperspektiv. Hans næste mission bliver resten af landet. Over de næste 6 til 18 måneder har han planer om at indfange Danmark fra luften.

Nicolas Cosedis har fotograferet professionelt fra luften i omkring 15 år, men fascinationen for luftfotografiet blev vakt meget før. Nemlig i 1990’erne i luften over Grand Canyon, der er en kæmpe kløft og nationalpark i det nordlige Arizona. Dengang var han stadig kun teenager. Hans far havde forretningsaktiviteter i USA, og Nicolas Cosedis var tit med.

- Piloten, vi fløj med, havde været pilot under Vietnamkrigen. Han hadede krigen, men elskede at flyve, husker Nicolas Cosedis.

Og det er ikke den eneste erindring, han tog med sig derfra. For det at opleve den storslåede kløft fra fugleperspektiv kunne noget særligt.

Annonce

- Det her var lang tid før, man havde droner, så det var et uvant syn. Den der fornemmelse af at se noget, som man kender fra en normal vinkel, for eksempel landskaber og vandrestier, man har gået på. Dét var noget særligt, fortæller Nicolas Cosedis, som siden da har bevæget sig langsomt, men sikkert ind i et liv som luftfotograf.

- De første mange år havde jeg en forretning, som jeg passede ved siden af. For jeg kunne ikke leve af at være luftfotograf, men alligevel blev jeg ved med at opsøge det. Når jeg viste mine fotos til andre luftfotografer, kunne jeg blive helt pinlig over det, for jeg havde ikke samme erfaring.

Et bidrag til Københavns udvikling

Men erfaringen er kommet med tiden. For ved siden af job med fotografi ved blandt andet Berlingske Media og Scanpix har Nicolas Cosedis dyrket sin hobby i luften og udviklet sin egen stil. Det har særligt taget fart over de seneste to år med det løbende projekt ”We Love Copenhagen”, hvor den 39-årige fotograf sammen med en pilot er lettet i et Cessna-fly fra Roskilde Lufthavn og indfanget København fra op til tre kilometers højde.

- Jeg elsker byen, og hvordan den udvikler sig. Der sker så meget bygningsmæssigt, og det har vist sig, at mine billeder bliver diskuteret vidt og bredt, også på Københavns Rådhus. Det, jeg er mest glad for ved projektet, er, at jeg kan vise byen fra en anden vinkel, og at det kan være et bidrag til debatten om hovedstadens udvikling. Selv forholder jeg mig relativt neutral, selv om jeg har en forkærlighed for klassisk byggeri, fortæller den københavnske luftfotograf.

Billederne deler han i stor stil på sociale medier, blandt andet på Instagram under navnet copenhagenbycosedis.


Noget af det vigtigste er ikke kun at drive en virksomhed, men også at give fotografierne og fortællingerne videre til de næste generationer.

Nicolas Cosedis, luftfotograf


- Det, som folk synes, er fascinerende ved luftfotos, er oplevelsen af at se noget genkendeligt fra en vinkel, de ikke normalt oplever. De har ikke mulighed for at komme op i højderne på den måde. Mange synes også, det er sjovt at se det område, hvor de selv bor. Når de ser deres hjem fra luften, er de tit sådan: ”Nårh ja - nej, ser det sådan ud?” De bliver meget overraskede, fortæller Nicolas Cosedis.

Til efteråret udkommer han desuden med en bog, ”Byen fra skyen”, der har samlet de bedste af hans luftfotografier over København, og ellers er det muligt at købe fotografierne som selvstændige værker - som fine art trykt på metal. Hvert foto bliver trykt i et begrænset antal på maksimalt 30, og priserne varierer fra 4900 kroner til over 10.000 kroner. De bliver blandt andet forhandlet i hans galleri, Cosedis Showroom & Gallery, der ligger i København K.

Annonce

Magisk realisme

Nicolas Cosedis er inspireret af den amerikanske fotograf Ansel Easton Adams, som var kendt for sine meget gennemarbejdede naturfotos fra Sierra Nevada-bjergene i det vestlige USA og sin evne til at fange lyset på bestemte tidspunkter. Selv betegner Nicolas Cosedis sin fotografiske stil som magisk realisme.

- Motiverne er virkelige. Jeg viser det, som jeg har oplevet, og jeg justerer kun en smule på kontraster og lysstyrke for at give billederne et eventyrligt præg. For at give beskueren en idé om, hvordan det så ud gennem mine øjne. Jeg vil gerne have beskueren af værket til at opleve det samme som mig, forklarer han.

Oplevelsen i selve flyet kan dog være svær at give videre. For det første er det meget koldt, når man hænger ud af flyet - især om vinteren. Det kræver varmt tøj, som det, der bliver brugt i de arktiske egne. Det kræver også planlægning efter vind og vejr, typografiske kort fra Geodætisk Institut og et godt samarbejde med pilot og mekaniker. Og så kræver det timing:

- Når vi flyver, er det stort set udelukkende inden for det, man kalder den blå og gyldne time. Det vil sige ved solnedgang og tiden lige efter. Her er lyset som regel helt rigtigt og ekstra smukt med pastelfarver i alle nuancer.

Luftfotograf Nicolas Cosedis

Nicolas Cosedis er selvlært fotograf med base i København.

Hans portefølje består af et bredt udvalg af fotos af byer, landskaber, portrætter og gader.

Den 39-årige luftfotograf har læst medievidenskab ved Københavns Universitet, men studiet blev ikke gennemført, da han i en tidlig alder startede en selvstændig virksomhed. Han har haft eget fotostudio og arbejdet med fotografi og marketing ved blandt andet Berlingske Media og Scanpix.

Nicolas Cosedis har galleriet Cosedis Showroom & Gallery, som er åbent efter aftale, men fra 3.-6. juni klokken 14-18.30 kan man opleve udstilling af luftfotografierne.

Adressen er Nørre Farimagsgade 67, 1364 København K.

Til efteråret udkommer bogen ”Byen fra skyen”, som har samlet de bedste luftfotografier over København.

Læs mere påwww.welovecph.com og følg med på Instagram under copenhagenbycosedis.

Når Nicolas Cosedis planlægger turene i luften, kalder han det missioner. Det giver ham en fornemmelse af eventyr. Den næste store mission er allerede på tegnebrættet. Fra denne sommer vil han indfange resten af Danmark fra luften. Det bliver et projekt, som kommer til at løbe over et til to år.

- Det danske sommerland er fantastisk, og projektet bliver på samme måde, som jeg har gjort med København: deling på sociale medier, men ingen masseproduktion af plakater. Kun som eksklusive tryk, fortæller Nicolas Cosedis, som ikke mangler inspiration til steder i Danmark, der er værd at fotografere fra luften.

For der er en lind strøm af henvendelser fra danskere i luftfotografens mail-indbakke, som bekræfter ham i folks interesse.

- Noget af det vigtigste er ikke kun at drive en virksomhed, men også at give fotografierne og fortællingerne videre til de næste generationer, fortæller han.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Rejser For abonnenter

Barcelona: Casa Batllo kaldes knoglernes hus og er skabt af Gaudi

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce