Annonce
Debat

Lufthavn. Charterturisterne kan få Aarhus Lufthavn på vingerne igen - som i Aalborg

letbanetirstruplufthavnaarhusnex

Læserbrev: Hr. Stenbøg, lufthavnsdirektør-Aarhus-lufthavn-emeritus, bragte i lørdagsudgaven af Århus Stiftstidende ekstra ved til bålet til at nedgøre bestræbelserne på at opnå en holdbar økonomi i Tirstrup - "denne lille fejlplacerede lufthavn ved Danmarks næststørste by".

Hvis Hr. Stenbøg ofrer en tur til Aalborg Lufthavn, så vil han med afsæt i de 5000 permanente gratis parkeringspladser se, at det er charterturisterne, som har givet Aalborg Lufthavn succes. Lige til at kopiere! Det har samtidig genereret adskillige internationale outbound-ruter fra Aalborg som positiv sideeffekt.

Der er 5000 gratis parkeringspladser i Aalborg Lufthavn. Mindst 4000 er altid besat. Ofte flere. Det vil sige, at der konstant hver uge året rundt er rejst i hvert fald 10.000 charter- og udlandsrejsende (gns. 2,5 pass. x 4000). Fra Aalborg Lufthavn. Charterturisterne har sparet de 325 kroner, som man ellers skulle have betalt i Aarhus Lufthavn for en uges parkering.

Dette beløb går begge lufthavne nu glip af. Aalborg fordi det er gratis, og Tirstrup, hvor de jo slet ikke kommer. Men hvert år har Aalborg sendt over 500.000 personer afsted til udlandet. I 2.500 fly. Og modtaget lige så mange fly til/fra udenlandske destinationer. Med start- og landingsafgifter, handling, merchandise sales, catering, restaurantsalg, kiosk etc. De øvrige ca. 883.00 passagerer, som ellers flyver til/fra København om året, er ikke medregnet her. Men parkerer jo også gratis! Denne 'cash-cow' går Aarhus Lufthavn også glip af. Årsag: Fordi charterfolket og udlandsrejsende er kørt til Aalborg.

Der er 145 km til Aalborg Lufthavn fra Aarhus. Der er 43 km fra Aarhus til Aarhus Lufthavn. Dette anskueliggør størrelsen af den negative effekt fra den "meningsdannernes femte kolonne...", som nu snart længe har bremset mulighederne for Aarhus Airport ved at tale mulighederne NED og sværte debatten til med "forretningslivets behov". Inkl. visse dele af pressen. Det vil ikke være disse modstandere i Aarhus, som skal redde Aarhus Lufthavn fra at blive lukket og glemt.

Men det kan charterturisterne. Tilbyd dem et letbanespor til lufthavnen. Derved kan den gratis parkering også løses, ved at man parkerer gratis ved togstationen i nogle udvalgte byer langs letbanen. Hornslet. Ryomgaard. Thorsager/Pindstrup. Og fortsætter med tog til lufthavnen. Parkér på græs. Lav overvågning. Det gør de i Aalborg. Når man vender tilbage til sin bil efter ferien, har det lokale supermarked stillet den kasse med madvarer frem, som man har bestilt - online - nede fra feriestedet. Til at tage med hjem til det tomme køleskab. Og bilen har måske også fået service i mellemtiden. Altså meromsætning til Djursland.

Brug ideen på Djursland! Med letbanen som løftestang. Her er der brug for kommunalpolitikere, som ikke tager et nej for et nej! Hvor har vi dog ventet længe på dem!

PS. Der fløj ca. 1.500.000 passagerer ud fra Aalborg Lufthavn sidste år. Fra Aarhus Airport rejste ca. 383.000. Fra Aalborg rejste 265.000 charterturister til syden. Fra Aarhus 27.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce