Annonce
Aarhus

Lufthavn: Næsten 900.000 passagerer i 2018/19

I sæsonen 2018/19 regner Aarhus Airport med at ramme 900.000 passagerer om året. Arkivfoto: Kim Haugaard

Aarhus Airport forventer at kunne mere end fordobler antallet af passagerer i løbet af forholdsvis kort tid.

TIRSTRUP: Der bliver travlhed på landingsbanerne i Aarhus Airport i løbet af få år. I hvert fald forventer lufthavnen at fordoble antallet af passagerer i løbet af to-tre år, skriver JP Aarhus.

I 2016 havde lufthavnen 383.000 passagerer, men formand for lufthavnen, Torben Boldsen, satser altså på at det tal bliver meget større indenfor kort tid.

- Med de aftaler, vi har på plads med flyselskaber, og de aftaler, vi regner med at få på plads, forventer vi et passagertal på op mod 700.000 i sæsonen 2018/2019 stigende til op mod 900.000 passagerer året efter, siger han.

Det er især et større antal ruter, der skal trække flere passagerer til. Ruter, som erhvervslivet har efterspurgt i en undersøgelse, som lufthavnen selv har stået bag. Det drejer sig om flere afgange mellem Aarhus og København og morgen- og aftenforbindelser til Oslo, Amsterdam, Arlanda i Stockholm og Frankfurt, som erhvervslivet har efterspurgt. Derfor er formand for Erhverv Aarhus, Jan Børjesson også godt tilfreds med de kommende udvidelser.

- Vi ønskede en flytning af lufthavnen, men da det ikke blev til noget, bakker vi nu 100 pct. op om udvikling af lufthavnen. Jeg oplever en ny ledelse, som virkelig forstår at nytænke, så det skal nok lykkes, siger han til JP Aarhus.

De mange nye afgange kommer selvfølgelig til at kræve en opgradering af lufthavnens faciliteter i form af en ny restaurant, bedre muligheder for selv-check-in og en business lounge. De penge forventer Torben Boldsen, at EU giver Aarhus Kommune lov til at investere i lufthavnen i løbet af sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce