Annonce
Aarhus

Luftkrig: Billund Lufthavn fordobler busser fra Aarhus

MJMSOLO - Blå busser i den nye busbane

Hver time - året rundt - kører der fra 1. oktober busser fra Aarhus C til Billund Lufthavn - i stærk konkurrence med Aarhus Lufthavn.

Konkurrencen til den stærkt trængte Aarhus Lufthavn bliver endnu hårdere. Billund Lufthavn er gået sammen med Midttrafik og fordobler antallet af busafgange fra Aarhus C til den sydjyske lufthavn, så der fra 1. oktober bliver timedrift fra Aarhus til de internationale lufthavnsafgange.

Hver time vil der køre en bus fra henholdsvis Billund Lufthavn og Aarhus C. Timedriften bliver betjent af luksusbusser med flysæder og gratis internet. Den nye ruteplan træder i kraft den 1. oktober 2015.

»Det handler om at gøre det hele enkelt. Tidligere har nogle busafgange fra Aarhus været indrettet efter flyafgange. Nu bliver det hele meget lettere for alle passagerer at finde rundt i,« siger Kjeld Zacho Jørgensen, lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn.

Annonce

Halvdelen af de nye busser vil køre uden stop mellem Aarhus C og Billund Lufthavn, mens bussen fortsat vil køre via Skanderborg og Horsens ni gange om dagen. Alle busserne vil være tilpasset flytrafikken til og fra lufthavnen for at passagererne altid kan komme let ud i verden og hjem igen. Godt 15 procent af lufthavnens passagerer kommer fra Aarhus-området, og flere af dem har haft et klart ønske om bedre busforbindelser mellem Aarhus og Billund Lufthavn.

»Vi har lyttet til de mange henvendelser fra århusianerne om bedre og hurtigere busser og gjort det endnu lettere at komme ud i verden fra Billund. Med den nye aftale med Midttrafik kan vi nu tilbyde timedrift på forbindelsen mellem Aarhus og Billund med et konkurrencedygtigt og komfortabelt produkt,« siger Kjeld Zacho Jørgensen, lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn.

Billund Lufthavn regner med, at flere århusianere vil tage lufthavnsbussen, som bærer navnet 912X.

Den vil køre fra Aarhus Rutebilstation via Banegårdspladsen. Lufthavnen forventer, at timedriften på ruten vil tiltrække endnu flere århusianere, der kan se fordelen i rejsetiden på halvanden time, god siddekomfort, computerborde og gratis trådløs internet.

Bussen vil afgå hver time fra Aarhus Rutebilstation via Aarhus Banegård

Rejsetiden vil være en time og tredive minutter både for busserne, der kører uden stop og afgangene, der kører via Skanderborg og Horsens.

Billetprisen for voksne er 140 kroner Aarhus - Billund.

Horsens - Billund 100 kroner og Skanderborg - Billund 80 kroner.

Ni afgange vil køre direkte mellem Aarhuc C og Billund Lufthavn, ni afgange vil køre Aarhus C via Skanderborg og Horsens til Billund Lufthavn.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Debat

Vores by bliver fattig uden almene boliger: Der er plads til flere

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce