Annonce
Danmark

Lukashuset i fem punkter: Sådan arbejder Danmarks eneste hospice for børn og unge

Lukashuset er Danmarks eneste hospice for børn. Huset ligger i Hellerup, men modtager patienter fra hele landet. Håbet er også at kunne etablere en afdeling vest for Storebælt. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzaus Scanpix

Lukashuset i Hellerup er Danmarks eneste hospice for børn og unge med patienter fra hele landet. Ophold her er gratis, men antallet af pladser er begrænset til fire.

I år kom Lukashuset, der drives af Lukasstiftelsen, for første gang på finansloven, men finansieres ellers af fondsmidler, gaver og donationer.

Lukashuset beskriver sin egen indsats således:

1

I Lukashuset tilbydes en palliativ indsats til børn og unge med livstruende sygdom. Indlæggelse tilbydes til børnene og deres familie under hele sygdomsforløbet afhængigt af den enkelte families behov. Det sker i et tværfagligt samarbejde af overlæger, sygeplejersker, fysioterapeut, psykolog, socialrådgiver og præst. Desuden hospitalsklovn, musiker og frivillige.

2

Indlæggelse vil for de fleste være undervejs i sygdomsforløb, men kan også være i forbindelse med livsafslutning.

3

Opholdet, som varierer fra få uger til halve år, skal styrke den enkelte familie til at håndtere hverdagen med et livstruet sygt barn. Målet er at:

- bibeholde og fremme et fysisk velbefindende.

- igangsætte og understøtte allerede igangsat farmakologisk behandling og symptomlindring.

- aflaste og støtte forældre og søskende.

4

Der tilbydes en tværfaglig, specialiseret palliativ indsats med fokus på:

- symptomlindring af fysisk, psykisk, social og åndelig-eksistentiel karakter.

- medicinsk og ikke-medicinsk lindring af f.eks. smerter, åndenød, mavetarmproblemer, spasticitet og kvalme.

- aflastende og støttende indsatser målrettet søskende, forældre eller andre pårørende.

- sundhedsfagligt personale døgnet rundt.

- særlige indsatser ved livsafslutning og efter døden.

5

Henvisning kan foretages af fagprofessionelle eller af forældre og pårørende. Indlæggelse tilbydes ud fra en vurdering af fysiske, psykiske, sociale og åndelig-eksistentielle symptomer samt den enkelte families samlede behov for støtte og aflastning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce