Annonce
Aarhus

Lukker stand på Central Food Market: Generelt kommer der ikke nok mennesker på markedet

Gabriel Ahlgreen, er en del af det danske kokkelandshold, sammen med Jeanette Sørensen driver han forretningen Vanilla Chocolatier & Konditori på Tønnesgade i Vejle. I 2017 åbnede de en stand på madmarkedet Aarhus Central Food Market, og nu lukker de den igen. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

I maj sidste år åbnede Vejle-virksomheden Vanilla Chocolatier & Konditori en stand på madmarkedet Central Food Market i Aarhus. Nu lukker konditorerne den igen.

Annonce

AARHUS: Vanilla Chocolatier & Konditori kører ikke længere chokolade og kager fra Vejle til Aarhus. Ejerne, Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgreen, har valgt at lukke deres stand på madmarkedet Aarhus Central Food Market på Sankt Knuds Torv.

Det skyldes ifølge medejer og konditor Gabriel Ahlgreen, at det har været svært at trække folk til boden.

- Det missede bare. Vi havde regnet med, at julen blev god, det blev den ikke. Så regnede vi med, at påsken ville blive god, for det er vores mest sælgende sæson i Vejle, men det blev den heller ikke. Vi så, at salget var nedadgående. Det var ikke, fordi vi havde underskud, men der var slet ikke nok kød på, siger han.

Gabriel Ahlgreen har tidligere udtalt, at kunderne netop havde efterspurgt en søsterbutik i Aarhus. Og visionerne var også store for standen og placeringen i 2017. Konditoren hæfter sig nu ved, at markedet nok alligevel ikke var det rette for Vanilla.

- Det var ikke, fordi vi slet ikke solgte noget, men der kommer generelt slet ikke nok mennesker ind på markedet. Så kan man sige, at vi kunne prøve at markedsføre os fra det, men det er en stor by, og det kan virke som et stort sort hul, du kaster penge i, siger

Han fortæller, at der har været meget arbejde med at køre kage og chokolade, som laves i Vejle, til markedet.

- Det tager tre timer at læsse af og komme tilbage. Desuden var Jeanette gravid, så vi talte om, at vi kunne starte noget nyt op på et andet tidspunkt. Det er heller ikke sjovt bare at knokle for noget, som giver nul, forklarer Gabriel Ahlgreen.

Annonce

Drømmer stadig om Aarhus

At åbne standen har ikke været forbundet med store investeringer, og Vanilla Chocolatier & Konditori har derfor ikke lidt et tab, forklarer konditoren.

- Vi købt to nye kølediske, og det er det. Vi har selv bygget standen, så det har været let at komme ud af, siger Gabriel Ahlgreen.

Gabriel Ahlgreen og Jeanette Sørensen har dog ikke opgivet drømmen om at sælge chokolade og kage i Danmarks andenstørste by.

- Vi kunne godt tænke os at have en butik i Latinerkvarteret, der minder om den, vi har i Vejle. Men det er ikke noget, vi har konkrete planer om endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce