Annonce
Aarhus

Byens nye festivalplads klar til indvielse: Legeplads og fitness-område er også på vej

Aarhus Kommunes nye festivalplads og bypark er tæt på færdig. I hvert fald så langt at man snart indvier stedet. Foto: Axel Schütt
Indvielsen af Eskelunden sker mandag 3. maj, hvor borgmester Jacob Bundsgaard, rådmændene Rabih Azad-Ahmad og Bünyamin Simsek samt Karin Salling, næstformand for Salling Fondene, vil indvie byens nye festivalplads officielt.

AARHUS: De havde håbet på et brag af en indvielsesfest, men på grund af corona-restriktionerne må Aarhus Kommune nu foretage indvielsen af kommunen nye festivalplads og bypark med navnet Eskelunden lidt i skjul og kun for en mindre, inviteret kreds.

Indvielsen sker mandag 3. maj, hvor borgmester Jacob Bundsgaard, rådmændene Rabih Azad-Ahmad og Bünyamin Simsek samt Karin Salling, næstformand for Salling Fondene, vil indvie Eskelunden "officielt" og holde taler foran ... ja maksimalt 50 inviterede gæster. For sådan lyder forsamlingsforbuddet for udendørs arrangementer.

- Selve indvielsen bliver desværre et lukket arrangement, men vi giver til gengæld mulighed for, at interesserede i løbet af hele ugen kan melde sig til en række guidede rundture med eksperter. Man skal tilmelde sig på forhånd til turene, der foregår i dagene 4.-6. maj, fortæller projektleder Marie Overgaard Nielsen.

Annonce

Eksperter guider rundt

Eksperter fra Moesgaard vil i løbet af åbningsugen fortælle om stenalderen og vikingetiden på Eskelunden. Det var for eksempel ved Eskelunden, at vikingerne på et skibsværft ved åen byggede deres store vikingeskibe.

Der er blandt andet også en guidet tur med en ekspert fra Naturhistorisk Museum, der fortæller om fugle og insekter i området, ligesom Arkitektskolen Aarhus sammen med Aarhus Universitet, Naturhis­torisk Museum og Aarhus Kommune fortæller om eksperimenter i 1:1 med nye typer bynatur og rekreative landska­ber og biodiversitet.

Annonce

Naturområde for alle

Når der på de fleste dage ikke vil være festival, koncerter og underholdning er Eskelunden tænkt som et stort naturområde, kommunens borgere kan nyde. Man kan kan tage sin picnic med, lege gemmeleg i skoven,  spille bold på græsset og spejde efter fugle ved åen.

Ifølge kommunen opsættes der lidt senere toiletter, og formentlig til oktober også en legeplads og et område til fitness.

Der er også mulighed for at tage musik i ørene på sin gåtur på Eskelunden – Både Northside, Aarhus Symfoniorkester og Music City 2022 giver deres bud på en musikalsk playliste til Eskelunden – alle playlister kan hentes fra mandag 3. maj på Spotify.

Der er også en app med natureventyr for børn, man kan anvende, mens man er på Eskelunden. Download Natureventyr app og hent Eventyret om Eskelunden – det henvender sig til de 3-9 årige.

På hjemmesiden aarhus.dk/eskelunden kan man læse mere om det hele og tilmelde sig de guidede ture.

Artiklen er opdateret 26. april med mere præcis information om de guidede ture, som foregår i dagene 4.-6. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce