Annonce
Aarhus

Lukket i et år: Nu åbner Badeanstalten Spanien med gratis adgang

Badeanstalten Spanien er endelig klar til igen at invitere til en dukkert. Foto: Mads Hansen
Mange århusianeres fritids favorit-fikspunkt, Badeanstalten Spanien åbner endelig igen efter en renovering, der trak ud i et år. Lørdag genåbner svømmehallen igen.

AARHUS: Renoveringen skulle have taget få måneder. I april er det nøjagtig et år siden, funkispaladset Badeanstalten Spanien lukkede. Arbejdet trak ud, men nu fejres genåbningen lørdag morgen.

Der bliver nemlig gratis adgang for alle, når Badeanstalten Spanien åbner 30. marts.

Det er blandt andet det store bassin i den 86-årige badeanstalt, der har fået en opdatering. I forbindelse med arbejdet viste der sig flere større udfordringer.

Blandt andet måtte loftet i svømmehallen skiftes. Men nu er svømmehallen igen klar til at invitere gæster indenfor. Genåbningen markeres med gratis adgang fra klokken 8 til klokken 16, oplyser kommunen.

- Badeanstalten Spanien er på trods af sin høje alder et utrolig populært tilbud. Åbningsdagen har været ventet med stor længsel. Derfor håber jeg, at rigtig mange vil kigge forbi, når vi åbner på lørdag, siger chef for Aarhus Kommunes Idrætscentre, Mogens Christensen.

Det er alene svømmehallen, der åbner på lørdag. Grossererbadet vil blive åbnet senere i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce