Annonce
Sport

Lungerne er så småt ved at kunne følge med Bakkens Darko Jukic

Darko Jukic har startet sæsonen med at sidde meget på bænken, fordi en lungebetændelse lagde ham ned i sommer. Arkivfoto

I tre uger var Bakken Bears-profilen sengeliggende i sommer med en slem lungebetændelse. Det har kostet i den første del af sæsonen, men en imponerende indsats i Rusland viser tegn på, at den danske landsholdsanfører er ved at være tilbage.

Basketball: Modstanderen fik lov til at løbe rundt om Darko Jukic så let som ingen ting, så Bakken Bears-forwarden greb fat i hans arm, så dommerne fløjtede fejl.

I det samme søgte Jukic øjenkontakt med sin head coach og viftede begge arme foran sig som tegn på, at han skulle ud på bænken. Nu.

Og det kom han så, den 27-årige, der er en af Danmarks bedste basketballspillere.

Han spillede i Bakken Bears i 2015-16-sæsonen og tog så til Slovenien. I sommer vendte han hjem igen og forventningerne til profilen har været store. Men indtil videre er de ikke blevet indfriet.

Og det har en naturlig forklaring.

Fordi Darko Jukic er på vej tilbage efter en meget slem lungebetændelse, der bogstavligt talt holdt ham i sengen i tre uger i sommer, mens flere penicillinkure gjorde deres arbejde. Og selvom der er gået et par måneder siden han rejste sig, så er han ikke på 100 procent.

- Jeg er stadig i en eller anden form for proces i forhold til at komme tilbage i basketballform. Det går bedre, men det går langsomt. Jeg skal være tålmodig, selv om det er svært. Når kampene er i gang, kan jeg godt glemme, at jeg er midt i en proces.

- Når det ikke går så godt, så er det selvfølgelig mega frustrerende, men jeg kæmper for at komme tilbage i basketballform så jeg kan hjælpe holdet endnu mere. Jeg har det en del bedre nu end for to uger siden, så det handler bare om at bygge på, siger Darko Jukic.

Han fik lungebetændelsen to dage efter sin sommerferie, hvilket kun har gjort genoptræningen værre.

- Så det er en del tid, jeg skal indhente, og det er svært at sige, hvor længe der går. Men der er ikke så meget at gøre ved det, det er bare at se fremad, siger Jukic inden han går i gang med en sætning om, at de danske mestre heldigvis har et bredt hold, men han kan ikke få sig selv til at sige, at det også er fint at sidde lidt på bænken - som dengang han selv bad om at komme derud.

- Men det er klart, at det havde skadet holdet, hvis jeg var blevet inde i sådan en situation, så der er kun én ting at gøre. Det var dét, der skulle til for at hjælpe holdet, selvom det betød at jeg skulle en tur på bænken, griner Jukic.

Annonce

Benfica venter onsdag

Onsdag aften møder han og holdkammeraterne SL Benfica i den anden gruppekamp af seks i Europe Cup.

I den første kamp - for en uge siden i Rusland, som man tabte 73-76 - scorede den danske landsholdsspiller 14 point på 21 minutter med imponerende procenter.

- Der er ingen tvivl om, at det var min bedste kamp i sæsonen. Men lige efter kampen og dagen efter, var vi rigtig ærgerlige over afslutningen og nederlaget, fordi det var en kamp, vi kunne have vundet. Men det er glemt nu, og fokus er på Benfica. Vi har ikke spillet siden, så vi har haft masser af tid på at forberede os på hvordan vi slår dem.

Det var ikke kun Jukic, der var ukampdygtig i preseason. Flere af de nye amerikanere døjede også med skader, og det har betydet, at spillerne stadig ikke er helt sammenspillet. Men...

- Vi kan tage en masse ting med ovre fra Rusland. Vi bygger stadig på, og vi havde ikke den bedste preseason, så det kommer til at tage tid. Men så længe, man kan mærke, at der sker noget for hver kamp og træning, så går det den rigtige vej. Og sådan er det nu.

- Vi er ikke dér, hvor vi forhåbentligt er på et tidspunkt. Men vi er et godt sted og et sted, hvor vi godt kan kræve af os selv, at vi slår Benfica. Især hvis vi har forhåbninger om at gå videre til anden runde, så er det en kamp, der skal vindes, slår Darko Jukic fast om modstanderen, der besejrede litauiske BC Nevezis i første gruppekamp.

Bakken Bears og Benfica tipper bolden op klokken 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce