Annonce
Aarhus

Lungesyge Magnus: - Coronaen kom pludselig alt for tæt på

Christine Heegaard er hjemme igen efter at havde været smittet med corona og i isolation. Hun og sønnen Magnus skal lige vænne sig til, at de igen kan være tæt på hinanden. Foto: Jens Thaysen
Det har været et par dramatiske uger for Magnus Heegaard. Hans mor blev smittet med corona, og selv måtte han tage livtag med et par af livets helt store spørgsmål.
Annonce

EGÅ: I forrige uge brød verden sammen for lungesyge Magnus Heegaard, da hans mor ringede fra sit arbejde og fortalte, at hun var testet positiv for corona.

15-årige Magnus er lungesyg, og derfor må han under ingen omstændigheder få corona. Da virus ramte landet i foråret, isolerede han sig hjemme på sit værelse. Men da sol, sommer og corona-restriktioner fik kurven over smittede til at flade ud, fik han mod på igen at møde verden.

Nu skete så det eneste der ikke måtte ske – nå ja, Magnus var godt nok ikke selv testet positiv, men han følte sig syg, og havde svært ved at trække vejret. Var han blevet smittet af sin mor?

Annonce

I isolation

- Det fejede fuldstændig benene væk under mig, da de ringede fra min læge og fortalte, at jeg var smittet, fortæller Magnus´mor, Christine Heegaard.

Fra vinduet i det hotelværelse i Skejby, som Aarhus Kommune skaffede hende, kunne hun se sygehuset, og der var også en lille altan, hun kunne gå ud på. Men ellers var der ikke ret meget til at bryde monotonien i isolationen, til at fjerne tankerne fra en mors værste mareridt:

"Har jeg smittet mit barn med en dødelig sygdom?"

- Det var det, det første døgn gik med at tænke på. Det var så forfærdeligt, at måtte ringe og fortælle ham, jeg var testet positiv, siger hun.

Magnus Heegaard træder ud i en usikker verden. Foto: Jens Thaysen

Det gik ellers lige så godt. Magnus Heegaard var brudt ud af den frivillige isolation hjemme i rækkehuset.

Han er en dygtig sejler og havde deltaget i kapsejlads-stævner i både Tyskland og Norge, hvor familien kunne bo på havnen i den lille autocamper og og dermed undgå smitterisikoen på hoteller og restauranter.


De ville mig jo det bedste, men det var hårdt, når jeg sad inde på mit værelse og var bange for, at jeg skulle dø

Magnus Heegaard


Da Magnus var halvandet år gammel, blev han med kort mellemrum ramt af to forskellige virus-infektioner, RS-virus og mycoplasma-virus.

Hans lunger tog permanent skade, og i dag har han kun en lungeprocent på 23 procent af det normale. Derfor er han i risikogruppen i forhold til covid-19, og derfor sad han igen inde på sit værelse bag en lukket dør.

Annonce

Det var det

- Vi havde været så gode til at holde afstand, og gøre alt det man skal. Nu var det, der ikke måtte ske, sket, siger Magnus Heegaard.

Han var helt sikker på, han havde fået corona.

- Det var så det. Jeg havde en følelse af, at nu var det slut, siger Magnus Heegaard.

Det første knus af mor, efter hun har været i karantæne med corona. Foto: Jens Thaysen

Familien kom forbi, de stod uden for vinduet og vinkede. Set fra Magnus´ drengeværelse vinkede de farvel.

- De ville mig jo det bedste, men det var hårdt, når jeg sad inde på mit værelse og var bange for, at jeg skulle dø, siger han.

Magnus Heegaard blev selvfølgelig selv testet. Der kan gå op til to døgn, fra man podes, til der er svar på sundhed.dk.

- Det var virkelig spændende at vente på svar. Jeg sad hele tiden og opdaterede hjemmesiden, fortæller Magnus Heegaard.

Annonce

Svar

Et er at få svaret, man skal også turde læse det.

- Til sidst lod jeg min far om at tjekke hjemmesiden. Hver gang han åbnede døren til mit værelse, tænkte jeg 'åh nej, åh nej, bare det ikke er et dårligt svar', siger Magnus Heegaard.

Der var det heldigvis ikke – eller var det? Magnus turde ikke helt tro på testresultatet.

- Det var svært at tro på. Jeg følte jo, jeg havde haft svært ved at trække vejret de sidste par dage. Men jeg ved det er fordi, det kører rundt oppe i hovedet, siger han.

Onsdag fik Christine Heegaard svar på en coronatest, der var taget efter hun havde været mere end en uge i isolation.

- Den var negativ, så nu kan jeg komme hjem, siger hun.

Spørgsmålet er, om Magnus har mistet modet til at møde verden igen?

- En lille smule måske. Nu kom det jo pludselig meget tæt på. Men det skal nok blive bedre igen. Der er nødt til at være en balance i livet, hvis man ikke åbner lidt op, så lever man ikke, siger han, siger han.

Christine Heegaard mener selv, at hun er blevet smittet af en kunde på sit arbejde. Ingen af de andre ansatte i den butik, hvor hun arbejder, er testet positiv for corona, og Magnus´ far og storesøster, har heldigvis heller ikke fået sygdommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce