Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Ifølge TV2 Østjylland leverede Østjysk Boligs tidligere direktør, Allan Søstrøm, angiveligt et køkken til en ledende medarbejder i Dan Jord A/S. Køkkenet blev betalt af Østjysk Bolig og bogført som en renovering af Bispehaven - en af boligforeningens afdelinger. Til gengæld skulle Allan Søstrøm have fået etableret et jordvarmeanlæg og en ridebane ved sin bolig. Foto Michael Svenningsen
Østjyllands Politi har sigtet Dan Jord A/S i den store svindelsag med boligselskabet Østjysk Bolig.

AARHUS: Politiet mistænker entreprenørselskabet Dan Jord A/S for at være indblandet i svindelsagen med Østjysk Bolig.

TV2 Østjylland skriver - med Dan Jord A/S som kilde - at politiet har ransaget selskabets kontorer og sigtet det for dets rolle i svindelsagen.

"Der er tale om forhold, som en enkelt person hos Dan Jord A/S er ansvarlig for, og således ikke udtryk for en generel kultur eller koordineret praksis hos Dan Jord A/S. Den pågældende medarbejder har forsøgt at holde de givne forhold skjult," skriver Dan Jord A/S i en mail til TV2 Østjylland.

Annonce

Sagen begyndte at rulle i oktober 2020, da den daværende direktør for Østjysk Bolig i næsten 25 år, Allan Søstrøm, blev fyret og politianmeldt. En intern undersøgelse i boligforening tydede på, at han havde foretaget private indkøb for mindst 370.000 kr. på Østjysk Boligs vegne.

Advokatundersøgelse

Det fik Aarhus Kommune, der har tilsyn med de almennyttige boligforeninger, til at igangsætte en advokatundersøgelse, udført af Kromann Reumert.

Den blev afleveret i sidste uge og konkluderede, at svindlen var meget mere omfattende. Formentlig i størrelsesordenen 15-20 millioner kr.

Advokatundersøgelsen konkluderede også, at flere personer har været involveret i svindlen.

Den anonymiserede undersøgelse beskriver, hvordan en leverandør har udvekslet vennetjenester og begået returkommission.

Annonce

Køkken og ridebane

Den leverandør er altså Dan Jord A/S.

Ifølge TV2 Østjylland er der foregået det, at Allan Søstrøm skulle have leveret et nyt køkken til en ledende medarbejder i Dan Jord A/S. Betalt med Østjysk Boligs penge og bogført som en renovering i Bispehaven.

Til gengæld har den ledende medarbejder, som efter 15 år på posten i marts pludseligt fratrådte sin stilling, angiveligt sørget for at etablere både et jordvarmeanlæg og en ridebane ved Allan Søstrøms private bolig.

Dan Jord A/S er et datterselskab til Danmarsk største entreprenørkoncern, Per Aarsleff A/S med hovedkontor i Viby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce