x
Annonce
Kultur

Lyd og ord mødes: Aarhus-musiker sætter toner på bestsellerroman

Mødet mellem musiker Kristina Holgersen (tv.) og forfatter Leonora Christina Skov (th.) på sidste års Spot Festival har ført til et frugtbart samarbejde. Hvis filmatiseringen af romanen "Den der lever stille" bliver en realitet, er det planen, at Holgersens musik også skal bruges i den forbindelse, ligesom samarbejdet og sangenes tilblivelse optræder i Skovs nye bog. PR-foto
Et møde på sidste års Spot Festival har ført til nyt, kreativt samarbejde mellem musiker og komponist Kristina Holgersen og succes-forfatter Leonora Christina Skov.

AARHUS: Leonora Christina Skov udgav i 2018 bestselleren "Den, Der Lever Stille" om en kærlighedsløs opvækst i provinsbyen Helsinge. Romanen er indtil videre solgt i 140.000 eksemplarer. Den blev belønnet med De Gyldne Laurbær, adskillige andre priser og købt til filmatisering af Regner Grasten Film.

Sidste år optrådte den populære forfatter for fulde huse på Spot Festival i Aarhus sammen med den prisvindende århusianske sangerinde og komponist Kristina Holgersen. Hun har senest udsendt erindringsalbummet "Ny Start" og har tidligere fortolket litteratur af blandt andre forfatter Helle Helle.

Mødet på Spot kredsede om at skabe litteratur og musik ud fra erindringsstof, og det blev starten på et kreativt samarbejde mellem de to kunstnere, som nu har skabt et tekst- og musikunivers baseret på romanens ord og stemninger.

Annonce

Unplugged på Atlas i oktober

Kristina Holgersen skriver musik og tekster med inspiration fra konkrete passager i bogen, og Leonora Christina Skov bidrager på tekstsiden.

Sammen håber de at skabe et lydspor, der kan vække det kendte univers fra bogen til live på en ny måde.

Resultatet præsenteres nu for et livepublikum – blandt andet denne aften i oktober på Atlas.

Her vil Leonora Christina Skov fortælle om den skriveproces, hun er midt i. Hun vil også læse op fra sit nye manuskript - en fortsættelse til erindringsromanen "Den, Der Lever Stille", som forventes at udkommer i begyndelsen af 2021.

Kristina Holgersen vil fortælle om sit lydspor til "Den, Der Lever Stille" og fremføre musikken akkompagneret af Line Felding på cello.

Sammen åbner de to kvinder op for, hvordan det er at arbejde som musiker og romanforfatter i et samlet udtryk. Det bliver en unplugged aften, hvor publikum bliver lukket helt ind i hjertet af historierne og de helt nye numre.

Det foregår 29. oktober på Atlas i Aarhus. Billetter er sat til salg via Fondenvoxhall.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce