Annonce
Kultur

Lyd og ord mødes: Aarhus-musiker sætter toner på bestsellerroman

Mødet mellem musiker Kristina Holgersen (tv.) og forfatter Leonora Christina Skov (th.) på sidste års Spot Festival har ført til et frugtbart samarbejde. Hvis filmatiseringen af romanen "Den der lever stille" bliver en realitet, er det planen, at Holgersens musik også skal bruges i den forbindelse, ligesom samarbejdet og sangenes tilblivelse optræder i Skovs nye bog. PR-foto
Et møde på sidste års Spot Festival har ført til nyt, kreativt samarbejde mellem musiker og komponist Kristina Holgersen og succes-forfatter Leonora Christina Skov.
Annonce

AARHUS: Leonora Christina Skov udgav i 2018 bestselleren "Den, Der Lever Stille" om en kærlighedsløs opvækst i provinsbyen Helsinge. Romanen er indtil videre solgt i 140.000 eksemplarer. Den blev belønnet med De Gyldne Laurbær, adskillige andre priser og købt til filmatisering af Regner Grasten Film.

Sidste år optrådte den populære forfatter for fulde huse på Spot Festival i Aarhus sammen med den prisvindende århusianske sangerinde og komponist Kristina Holgersen. Hun har senest udsendt erindringsalbummet "Ny Start" og har tidligere fortolket litteratur af blandt andre forfatter Helle Helle.

Mødet på Spot kredsede om at skabe litteratur og musik ud fra erindringsstof, og det blev starten på et kreativt samarbejde mellem de to kunstnere, som nu har skabt et tekst- og musikunivers baseret på romanens ord og stemninger.

Annonce

Unplugged på Atlas i oktober

Kristina Holgersen skriver musik og tekster med inspiration fra konkrete passager i bogen, og Leonora Christina Skov bidrager på tekstsiden.

Sammen håber de at skabe et lydspor, der kan vække det kendte univers fra bogen til live på en ny måde.

Resultatet præsenteres nu for et livepublikum – blandt andet denne aften i oktober på Atlas.

Her vil Leonora Christina Skov fortælle om den skriveproces, hun er midt i. Hun vil også læse op fra sit nye manuskript - en fortsættelse til erindringsromanen "Den, Der Lever Stille", som forventes at udkommer i begyndelsen af 2021.

Kristina Holgersen vil fortælle om sit lydspor til "Den, Der Lever Stille" og fremføre musikken akkompagneret af Line Felding på cello.

Sammen åbner de to kvinder op for, hvordan det er at arbejde som musiker og romanforfatter i et samlet udtryk. Det bliver en unplugged aften, hvor publikum bliver lukket helt ind i hjertet af historierne og de helt nye numre.

Det foregår 29. oktober på Atlas i Aarhus. Billetter er sat til salg via Fondenvoxhall.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

The Sandmen i Pavillonen

Annonce