Annonce
Kultur

Lydspor til fantasyfilm: Lydmor bag titelsang til "Vildheks"

Lydmor har skrevet titelsangen til den nye fantasy-film "Vildheks", der netop har haft premiere. Filmen bygger på Lene Kaaberbøls populære bogserie. I hovedrollen som den unge vildheks Clara ses Gerda Lie Kaas. Foto: Adam Wallensten/Nordisk Film

TITELSANG: Sangerinden Lydmor har altid været vild med fantasy. Derfor var det et velkendt univers, hun skulle sætte sig ind i, da hun blev bedt om at skrive titelsangen til den nye, danske fantasyfilm "Vildheks".

- Som barn læste jeg virkelig meget fantasy, og jeg elskede at se fantasyfilm i biograden. "Ringenes Herre"-filmene kom, da jeg var 11-12 og 13 år, og jeg syntes, det var federe end juleaften, fortæller hun begejstret og fortsætter:

- Nu var det pludselig mig, der skulle synge den sang, der kommer sammen med rulleteksterne til en fantasyfilm, som piger i den alder skal ind at se.

Lydmor skriver normalt sange på engelsk, men titelsangen til "Vildheks" er på dansk.

- Jeg var lidt ude af komfort-zonen, men jeg blev virkelig glad for at blive spurgt, fortæller hun om filmen, der havde premiere i biografer landet over torsdag.

Lydmor har også komponeret musikken til forestillingen "Orestien", der får premiere på Aarhus Teater til maj næste år. Hun kommer også til at medvirke i forestillingen, hvor hun fremfører musikken live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce