Annonce
Aarhus

Lygtepæle stod midt på fortovet: Nu er de flyttet

Nu står lygtepælene pænt og artigt i kanten af fortovet. Foto: Camilla Wilhardt Boesen
De lygtepæle, som var blevet placeret midt i et fortov på Søren Frichs Vej er nu blevet flyttet.

AARHUS: Nogle gange bliver man nødt til at erkende, at man har kvajet sig. Det gjorde Aarhus Kommune for en måneds tid siden, da borgere i Åparken ved Søren Frichs Vej undrede sig over, at der var blevet sat lygtepæle op midt i fortovet.

- Det er en fejl, at den ikke er fanget et eller andet sted, lød det dengang fra Klaus Braad, der er anlægsingeniør ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Men nu har Klaus Braad og hans kolleger fået rettet op på fejlen - lygtepælene er blevet flyttet tilbage, så de nu står langs med den inderste kant på fortovet.

Lygtepælene var en del af et større projekt på Søren Frichs Vej, som ikke var betalt af kommunen. Det var derimod finansieret ved en såkaldt udbygningsaftale, som er en aftale mellem kommunen og private grundejere om at medfinansiere fysiske infrastrukturanlæg, og derfor skulle de stå med 30 centimeter til skellet - og det var altså midt i fortovet. Nu har kommunen dog fået lavet en aftale, der går på, at de kan blive stående det nye sted.

Annonce
...modsat før, hvor de var lidt nærgående. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce