Annonce
Aarhus

Lygtepæle stod midt på fortovet: Nu er de flyttet

Nu står lygtepælene pænt og artigt i kanten af fortovet. Foto: Camilla Wilhardt Boesen
De lygtepæle, som var blevet placeret midt i et fortov på Søren Frichs Vej er nu blevet flyttet.

AARHUS: Nogle gange bliver man nødt til at erkende, at man har kvajet sig. Det gjorde Aarhus Kommune for en måneds tid siden, da borgere i Åparken ved Søren Frichs Vej undrede sig over, at der var blevet sat lygtepæle op midt i fortovet.

- Det er en fejl, at den ikke er fanget et eller andet sted, lød det dengang fra Klaus Braad, der er anlægsingeniør ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Men nu har Klaus Braad og hans kolleger fået rettet op på fejlen - lygtepælene er blevet flyttet tilbage, så de nu står langs med den inderste kant på fortovet.

Lygtepælene var en del af et større projekt på Søren Frichs Vej, som ikke var betalt af kommunen. Det var derimod finansieret ved en såkaldt udbygningsaftale, som er en aftale mellem kommunen og private grundejere om at medfinansiere fysiske infrastrukturanlæg, og derfor skulle de stå med 30 centimeter til skellet - og det var altså midt i fortovet. Nu har kommunen dog fået lavet en aftale, der går på, at de kan blive stående det nye sted.

Annonce
...modsat før, hvor de var lidt nærgående. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce