Annonce
Sport

Lykke Friis får plads i Team Danmarks bestyrelse

Lykke Friis, Kenneth Larsen og Anne Engdal Stig Christensen er blevet udpeget som bestyrelsesmedlemmer.

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget tre nye medlemmer til at sidde i eliteorganisationen Team Danmarks bestyrelse i de næste fire år.

Det meddeler Kulturministeriet torsdag i en pressemeddelelse.

Blandt de nyudnævnte medlemmer er Lykke Friis, der er prorektor ved Københavns Universitet, et job hun forlader til sommer.

Lykke Friis har tidligere også været minister og medlem af Folketinget for Venstre.

Hun er næstformand i Dansk Boldspil-Unions (DBU) kvindekommission.

De to øvrige nyvalgte bestyrelsesmedlemmer er tidligere badmintonlandstræner Kenneth Kruse Larsen, der er studielektor ved Aalborg Universitet, samt Anne Engdal Stig Christensen, indholdsdirektør på TV2.

Mette Bock har desuden genudpeget Flemming Knudsen, der er medlem af Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse, som bestyrelsesmedlem hos Team Danmark.

- Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse vil arbejde benhårdt for, at dansk elitesport også fremadrettet kan levere atleter og præstationer i verdensklasse. De store danske resultater skaber begejstring i hele Danmark.

- De nye medlemmer har bred erfaring med fra idrætslivet såvel som fra erhvervslivet og forskningsverdenen, og jeg er overbevist om, at de bliver en stor gevinst for Team Danmarks bestyrelse, siger Mette Bock.

Team Danmarks bestyrelse består desuden af formand Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, Susanne Ward, tidligere elitesejler og formand for Aktivkomiteen, erhvervsmand Poul Sand og Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce