Annonce
Aarhus

Havde 20 ansatte i Syrien: Nu åbner skrædder egen forretning i Aarhus

En glad og stolt mand. Butterflies kan Mohammad Eissa også lave. Pr-foto
Fredag 12. juni bliver en kæmpestor dag i Den Syriske Skrædder, Mohammad Eissa´s liv.

AARHUS/SKANDERBORG: Mohammad Eissa har nået stort mål i livet. Fredag 12. juni kan han begynde for sig selv.

Efter i to et halvt år at have arbejdet hårdt på at etablere sig som selvstændig skrædder i Iværksætterhuset Square One, Karen Blixens Boulevard 21 i Gellerup, flytter han nu ind i nye, egne lokaler i City Vest.

- Det er en drøm, der bliver opfyldt for min familie og mig, siger Mohammad Eissa, der bor i Skanderborg med sin kone og deres tre børn.

Da han begyndte som selvstændig 30. november 2017, sagde han samtidig nej til mere integrationsydelse.

Han kom til Danmark som flygtning i 2014. I Aleppo i Syrien havde han sin egen skrædder-virksomhed med 20 ansatte, indtil krigen tvang dem til at flygte ud af landet - først til Tyrkiet, så Grækenland, inden familien og deres to børn nåede Danmark. Senere har familien fået endnu et barn.

Mohammad Eissa begyndte med et praktikophold hos Strauss Skrædderi i centrum af Aarhus.

Han kom i gang som selvstændig med hjælp fra bl.a. Ejvind Koch Pedersen, der er frivillig mentor under Dansk Flygtningehjælp, og arkitekt Metin Aydin, fra firmaet Hellum & Haik, der er formand for foreningen www.egenvirksomhed.nu.

Mohammad Eissa begyndte med en enkelt, meget gammel industrisymaskine, doneret af en fhv. hjemmesyerske, og brugt inventar, købt for penge, som blev indsamlet via fundraising.

I begyndelsen var der langt mellem kunderne hos Den syriske Skrædder, og pengene var små. Men med tiden har han oparbejdet en stor kundekreds, blandt andet via Facebook, hvor han nu har ca. 7500 følgere fra hele Danmark. Og han har fået råd til nye og bedre maskiner og grej.

Flytningen er også en milepæl for Iværksætterhuset Square One, der drives af Århus Kommune og Brabrand Boligforening. Huset ledes af Yvonne Buer, der er arkitekt og har designet den nye butik. Mohammad Eissa var en af de allerførste lejere i huset, der blev bygget som led i den store ombygning af Gellerup-planen.

Onsdag 10. og torsdag 11. juni er butikken lukket i forbindelse med flytning. Der er officiel åbningsreception hos Den syriske Skrædder i City Vest fredag 12. juni kl. 14-19. Her kan alle komme ind og se butikken og få en snak med Mohammad Eissa.

Åbningen

Den syriske Skrædder Mohammad Eissa åbner fredag 12. juni med reception i City Vest kl. 14-19. Adgang for alle.

https://www.syreren.dk/

https://www.facebook.com/densyriskeskraedder/

Mohammad Eissa i gang med arbejdet. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce