Annonce
Aarhus

Lykkelig Viskinde - Tulde fundet i kloak

Peter Viskinde er lykkelig over at Tulde er fundet igen efter tre døgn i kloakken under Strandvejen. Foto: Kim Haugaard

Peter Viskinde er lettet og lykkelig. Men det er også en helt eventyrlig og lykkelig slutning, der er på historien om forsvundne Tuldes genkomst.

»Miraklernes tid er ikke forbi.«

Stiften.dk fortalte om hundens forsvinden i lørdags, og den efterlysning gav rent bogstaveligt pote.

Den fire-årige, seks kilo tunge blanding af bl.a. ruhåret gravhund, jack russel terrier og tysk jagtterrier forsvandt onsdag aften i sidste uge under en luftetur ved vandet nedenfor Mindeparken. Pludselig var den lille hund væk - formodentlig forsvundet ind i et regnvandsdrænrør. Trods en storstilet eftersøgning fra Peter Viskindes side med god hjælp fra kommunen var Tulde væk. Men Stiftens læsere trådte til:

»Lørdag kimede min telefon, der kom masser af henvendelser og mange fra Risskov, med beskrivelser der lød som Tulle, så jeg brugte dagen fra kl. otte til 15 med at lede efter hende derude,« fortæller Peter Viskinde.

Så var han nødt til at tage hjem, inden han skulle spille på Fyn om aftenen.

Ude i Brabrand læste Bent Christensen også i avisen om Tuldes forsvinden og lagde sin daglige gåtur forbi stranden - med Viskindes nummer kodet ind i telefonen.

»Ved fire-tiden ringer Bent og fortæller, at han har hørt en hund gø langt væk inde i et drænrør, som lå noget længere henne end der, hvor jeg har ledt.«

Hundeejeren kunne sammen med Bent Christensen følge lyden af hundeglam til et dæksel midt i rabatten i krydset mellem Oddervej og Strandvejen.

»Jeg løb hjem efter et dækseljern, fik dækslet af og kunne kikke ned på sort, bundløst, stinkende vand. Jeg kravlede ned og kunne med nød og næppe balancere på en betonkant, hvorfra jeg kunne se Tulde stå på kanten på den anden side af vandet uden at kunne nå hende. Jeg gled ned i vandet og stod i til brystet - det var ulækkert, men jeg fik fat i Tulde for så at tabe hende. Heldigvis fik jeg fat i hende igen og fik hende rakt op til dem, der efterhånden var stimlet sammen på vejen.«

Hunden var lettere fortumlet, træt og sulten efter det tre døgn lange ophold i mørke og kulde under jorden.

»Det var tre døgn i Helvede og det er utroligt, hvordan hun har overlevet,« siger Viskinde, der fremover har snor i Tulde, når der skal gås tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce