Annonce
Aarhus

Lykkelig Wammen efter bryllup: Jeg er verdens heldigste mand

<p>Karen Lund og Nicolai Wammen blev viet i Aarhus Domkrke, hvor gommen måtte knibe flere tårer. Foto: Kim Haugaard</p>

Vådt og koldt pinsevejr kunne ikke lægge en dæmper på glæden, da Nicolai Wammen og Karen Lund sagde ja til hinanden i Aarhus Domkirke.

Hvis pinsesolen dansede over Aarhus søndag, så var det en regndans et sted bag skyerne. For vejret var ikke ligefrem indbydende, og mange af gæsterne havde taget paraplyer med til søndagens bryllup i Aarhus mellem den kendte politiker og hans brud.

Annonce

Til gengæld skinnede kærligheden ud af brudeparret, da de trådte ud af domkirken i Aarhus, efter at være blevet viet af biskop Henrik Wigh-Poulsen.

Uden for kirken havde et par håndfulde DSU'er taget opstilling og lavede et espalier med røde roser. Den perfekte ramme for et kys.

Og det var en storsmilende og tydelig stolt Nicolai Wammen, der kunne præsentere sin brud.

»Det føles fantastisk. Jeg tror, jeg må være verdens heldigste mand. Det var så dejligt. Og nu glæder vi os til at holde fest med vores venner og familie« sagde Nicolai Wammen efter vielsen, der gik lige i hjertet på ham.

»Der kom mere end en enkelt tåre. Men det vidste jeg godt, ville komme,« fortalte han.

Efter endnu et par kys hjalp han sin brud ind i den cremefarvede klassiske Jaguar, som skulle kører dem videre til Varna Palæet, hvor de skal de fejre deres store dag sammen med omkring 75 gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce