Annonce
Aarhus

Lykkelige omstændigheder: Nicolai Wammen skal være far

Karen Lund og Nicolai Wammen blev gift i Aarhus Domkrke i maj 2016. Nu venter de en lille dreng. Arkivfoto: Kim Haugaard
Nicolai Wammen og Karen Lund meddeler via Facebook, at der er familieforøgelse på vej.

AARHUS: Finansminister og tidligere borgmester i Aarhus Nicolai Wammen (S) skal være far. Det oplyser han i et meget kortfattet opslag på Facebook.

"Karen og jeg glæder os så meget til at blive forældre til en lille dreng i starten af næste år," hedder det i opdateringen, der er lavet i samarbejde med hustruen Karen Lund.

"Vi kan næsten ikke vente med at møde den lille gut," hedder det videre i opslaget, der sluttes af med et rødt hjerte og et ønske om en god søndag.

Nyheden blev spredt søndag klokken 17.10, og allerede i minutterne efter væltede lykønskningerne ind på både Nicolai Wammen og Karen Lunds facebookprofiler.

Nicolai Wammen har i forvejen sønnen Carl.

Annonce
Nicolai Wammen i sin nye rolle som Finansminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nicolai Wammen blev 27. juni udpeget til finansminister i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering.

I årene 2011 til 2015 var han først europaminister og siden hen forsvarsminister i Helle Thorning-Schmidts regering.

Han var borgmester i Aarhus fra 2006 til 2011, hvor han overlod borgmesterkæden til Jacob Bundsgaard for at prøve kræfter med jobbet som europaminister.

Som borgmester i Aarhus tog Nicolai Wammen dronning Margrethe i forbindelse med åbning af Aarhus Festuge i 2010. Arkivfoto: Martin Ballund
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce