Annonce
Aarhus

Lykkelige omstændigheder: Nicolai Wammen skal være far

Karen Lund og Nicolai Wammen blev gift i Aarhus Domkrke i maj 2016. Nu venter de en lille dreng. Arkivfoto: Kim Haugaard
Nicolai Wammen og Karen Lund meddeler via Facebook, at der er familieforøgelse på vej.

AARHUS: Finansminister og tidligere borgmester i Aarhus Nicolai Wammen (S) skal være far. Det oplyser han i et meget kortfattet opslag på Facebook.

"Karen og jeg glæder os så meget til at blive forældre til en lille dreng i starten af næste år," hedder det i opdateringen, der er lavet i samarbejde med hustruen Karen Lund.

"Vi kan næsten ikke vente med at møde den lille gut," hedder det videre i opslaget, der sluttes af med et rødt hjerte og et ønske om en god søndag.

Nyheden blev spredt søndag klokken 17.10, og allerede i minutterne efter væltede lykønskningerne ind på både Nicolai Wammen og Karen Lunds facebookprofiler.

Nicolai Wammen har i forvejen sønnen Carl.

Annonce
Nicolai Wammen i sin nye rolle som Finansminister. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nicolai Wammen blev 27. juni udpeget til finansminister i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering.

I årene 2011 til 2015 var han først europaminister og siden hen forsvarsminister i Helle Thorning-Schmidts regering.

Han var borgmester i Aarhus fra 2006 til 2011, hvor han overlod borgmesterkæden til Jacob Bundsgaard for at prøve kræfter med jobbet som europaminister.

Som borgmester i Aarhus tog Nicolai Wammen dronning Margrethe i forbindelse med åbning af Aarhus Festuge i 2010. Arkivfoto: Martin Ballund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce