Annonce
Aarhus

Lynanholdelse: Mand overfaldet og slået ned ved Bruuns galleri

En patrulje fandt hurtigt frem til overfældsmændene. De var gået fra Bruuns Galleri til Spanien, da de blev spottet og anholdt. Foto: Scanpix
Umotiveret blev en 32-årig mand overfaldet og slået i Bruuns Galleri. En patruljevogn hittede hurtigt to mænd, som nu er sigtet for vold.

AARHUS: En patruljevogn var hurtige, efter meldingen om, at en mand var slået ned ved Bruun Galleri torsdag.

Østjyllands Politi fik klokken 13.27 en anmeldelse om, at en 32-årig mand var blevet overfaldet ved indgangen til Bruuns Galleri i Jægergårdsgade i Aarhus. Vidner har forklaret til politiet, at to personer var kommet hen til manden, som de havde slået i hovedet, så han faldt til jorden, hvorefter de sparkede ham flere gange i ansigtet. De var herefter gået fra stedet i retning mod DGI-huset, fortæller Østjyllands Politis døgnrapport.

Vidnerne kunne give et godt signalement af de to mænd, som blev sendt rundt til alle patruljer. Kort efter så en patrulje ved Comwell Hotel tre personer, hvoraf de to passede med signalementet på de to gerningsmænd. Patruljen standsede de tre mænd på 21, 22 og 24 år ved broen under Spanien og sigtede dem alle for vold. I forbindelse med visitation af dem blev den 21-årige fundet i besiddelse af en klump hash, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

Efterfølgende viste det sig, at det kun var de to mænd på 21 og 24 år, der kunne sigtes for vold, og sigtelsen mod den 22-årige blev derfor frafaldet. Alle tre mænd blev løsladt igen efter endt afhøring, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce