Annonce
112

Lyndom: Polsk tyv blev anholdt - og udvist otte timer senere

En politihund løb den polske tyv op. Tyven fik en lyndom for indbrud, og når han har afsonet sin dom, skal han sendes direkte til Polen og må ikke vfise sig i Danmark igen de kommende seks år. Arkivfoto: Scanpix
Polak, der havde stjålet værktøj fra en varebil, blev anholdt efter tip fra borger i Harlev, og var udvist inden, han fik set sig om.
Annonce

HARLEV: Inden han fik set sig om, var en polsk tyv søndag udvist af Danmark.

Knap otte timer efter han var blevet anholdt, blev en 33-årig polsk mand søndag idømt 30 dages fængsel og udvist af Danmark for at have begået indbrud i en varebil.

Et tip fra en borger i Harlev, førte til lyndommen, skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport. Det var en opmærksom ung mand, der i første omgang ledte politiet på sporet af den 33-årige.

På Gammel Stillingvej i Harlev bemærkede vidnet klokken 03.15 en mistænkelig bil holde. Vidnet bemærkede også diverse værktøj ligge i græsset ved siden af, og han besluttede at ringe til politiet. Det viste sig at være en god idé. En hundepatrulje opdagede, at nogen havde brudt ind i en varebil på stedet, og at der manglede nogle kasser med værktøj. Gerningsmanden var dog ikke i nærheden. Derfor blev patruljehunden sat til at lede efter spor, og den fik hurtigt færten.

Annonce

Politihund fik gevinst i buskads

I et buskads i nærheden fandt den noget af det stjålne værktøj, og den viste vej hen over en mark, hvor den fandt flere tyvekoster. Ved Stillingvej snusede den sig frem til yderligere spor, inden den til sidst ledte hundeføreren ind i en privat have. Her dukkede en mand pludseligt frem fra en busk og begyndte at løbe fra stedet. Han var dog ikke hurtigere end politihunden, der indhentede ham og holdt ham i skak, indtil betjenten kom frem.

Den undløbne mand viste sig at være en 33-årig mand fra Polen. Han blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør senere søndag. Her erkendte han forholdet og fik en straksdom på 30 dage, som han nu skal afsone med det samme. Derudover blev han udvist af landet med indrejseforbud i seks år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce