Annonce
Fødselsdage

Lyngby-boss æres i dansk fodbold

Hans Bjerg-Pedersen, der søndag 15. september fylder 75 år, er både blevet udnævnt til æresmedlem af Lyngby Boldklub og af Divisionsforeningen. Her ses han på et billede fra 2003 med sit idol Bob Dylan i baggrunden. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Hans Bjerg-Pedersen, der søndag 15. september fylder 75 år, satte aftryk på dansk fodbold som formand i Lyngby og Divisionsforeningen, der udnævnte ham til æresmedlem.

75 Da toppen af dansk klubfodbold i januar i år var samlet i anledning af Divisionsforeningens 50-års jubilæum, blev Hans Bjerg-Pedersen udnævnt til æresmedlem. Det var der mange grunde til, for Bjerg-Pedersen, der søndag 15. september fylder 75 år, er en af fodboldens tunge drenge, og han kan se tilbage på et liv med masser af indflydelse på sporten herhjemme.

I 24 år stod han i spidsen for bestyrelsen i Lyngby Boldklub og er dermed den længst siddende formand i klubbens historie. Det var blandt andet med Bjerg-Pedersen i spidsen, at Lyngby udviklede sig til at være med i toppen af dansk fodbold fra slutningen af 1970'erne. Han forlod posten i 1998, og året efter blev han udnævnt til æresmedlem i klubben.

Bjerg-Pedersen spillede også en central rolle i professionaliseringen af dansk fodbold gennem mange år samtidig med, at han formåede at fastholde en stærk og loyal tilknytning til Lyngby. Sideløbende med sit arbejde i Lyngby bestred han posten som næstformand i Dansk Boldspil-Union (DBU). Og som formand for Divisionsforeningen stod han bag den første tv-aftale mellem TV2 og divisionsklubberne.

Den første tv-aftale for dansk klubfodbold blev indgået for perioden 1990-95 til en værdi af 15 millioner kroner årligt. Den aftale er i årenes løb bare vokset og vokset og har skabt et solidt fundament for professionel fodbold i Danmark.

Bjerg-Pedersen indtog også en stor rolle i offentligheden og har taget imod mange verbale øretæver i årenes løb. Selv hører han heller ikke til de stumme og har givet igen af et godt hjerte. Mest kendt er Bjerg-Pedersen formentlig for udtalelsen om, at Richard Møller Nielsens danske OL-landshold i 1980'erne var så godt, at selv hans bedstemor kunne have trænet holdet med succes.

Øretæver har han også fået i sin egenskab af virksomhedsejer, hvor han gennem årene har ejet flere forskellige leasingfirmaer. Men her var øretæverne af den mere alvorlige slags. Og i 1998 blev Hans Bjerg-Pedersen idømt seks måneders fængsel for medvirken til forsøg på bedrageri, da firmaet Commercial Leasing gik konkurs med milliontab.

Han var også involveret i sagen om IT Factory, hvor den svindeldømte Stein Bagger brugte Bjerg-Pedersens leasingfirma Lion Leasing til at skaffe i omegnen af 300 millioner kroner. Bjerg-Pedersen sagde i 2009, at leasingkontrakterne blev forfalsket af Bagger uden hans og virksomhedens kendskab.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce