Annoncørbetalt indhold

Lynguide til bilsynet - det skal du huske

Annonce

Som bilejer er der rigtig meget man skal holde styr på. Det er forbundet med en del omkostninger og juridiske forpligtelser at have en bil. En af dem er, at bilen engang i mellem skal til syn. Det kan være i forbindelse med at du sætter din bil til salg, eller på en eller anden måde skal skille dig af med den.

Så er det godt, hvis den er nysynet, og derfor giver vi dig her en lynguide til, hvordan bilsyn fungerer og hvor det er vigtigt, at du kører bilen til syn, når det er den tid. Det kan nemlig ikke betale sig at blive væk fra syn, da dette straffes med bøde, så man kan lige så godt møde op, når bilen bliver indkaldt til det lovpligtige eftersyn. Du kan se, hvornår du skal bilsyn og det er dit ansvar at møde op i synshallen på det aftalte tidspunkt.

Derfor giver vi dig i denne artikel en lynguide til, hvordan du som bilejer skal forholde dig til bilsynet. VI giver dig tips og tricks til at forberede bilen, samt ting der er vigtige at huske. På den måde er du godt klædt på, når du og bilen kører ind i den berygtede synshal.

Mød op i aftalt tid

Det er en usædvanlig dum idé at komme for sent til sin synsaftale. Det er det fordi, at hvis ikke man overholder sin synstid, er det dit eget ansvar, at du får booket en ny tid til synet. Hvis ikke du får synet bilen senest ti uger efter indkaldense, så bliver der automatisk sendt en bøde afsted til dig. Bøden er på 2.000 kr. og er virkelige ærgerlige penge at betale, når man går udfra at bilen klarer synet fejlfrit. Derfor så mød for guds skyld op i synshallen til aftalt tid, og vær der gerne minimum ti minutter før den aftalte tid. Så er du sikker på værkstedet er klar til at syne din bil, og du kan med alt sandsynlighed køre ud af synshallen indenfor kort tid med en bestået bil.

Forbered din bil på bilsynet

Et andet godt tip til, når din bil skal synes er at gennemgå bilen for eventuelle fejl og mangler, før du sender den til syn. Hvis bilen mangler en pære eller et lys i en af siderne, så er det en rigtig god idé at få det fixet før din bil bliver indkaldt. Det kan løses relativt let ved at køre ind til dit lokale værksted og få dem til at kigge på det. Derudover testet alle mulige ting på bilen, og i langt størstedelen af tilfældene klarer bilerne synet og kan køre ud samme tid som de kom ind. Det sker dog sommetider, at der er biler der fejler bilsynet, og hvis du har mistanker om, at din bil muligvis godt kunne fejle synet, så skal du have en nødløsning i baghånden.

Du må nemlig ikke køre derfra i den dumpede bil, og derfor så sørg for at du, i tilfælde af at bilen dumper synet, kan komme hjem fra synshallen.

Synsrapport og klagemuligheder

Uanset om din bil består bilsynet eller ej, så modtager du en synsrapport. Dette stykke papir har enorm betydning, da det indikerer, hvilken tilstand bilen er i. Hvis bilen er gået fejlfrit igennem synet kommer det til at fremgå af synsrapporten, ligesom man også kan se, hvilke fejl og mangler der er på bilen, hvis den dumper testen. Derfor så sørg for at gemme på synsrapporten og i særdeleshed, hvis du skal til at sælge bilen.

Det kan nemlig godt forøge bilen, at den er nysynet og derfor først skal til syn om nogle år igen. Hvis du ønsker at klage over synet eller du mener, at synet er lavet på et mangelfuldt eller tvivlsomt grundlag, så har du også muligheden for det. Du kan henvende dig på Trafikstyrelsen, hvor de sidder klar til at behandle din klage over synet. Som regel behandler de klagen indenfor relativ kort tid, og det tager maksimalt en måned efter at synet er gennemført at behandle klage.

Her vil det fremgå, hvorvidt du får medhold i din klage eller om klagen afvises af myndighederne.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.