Annonce
Erhverv

Lynhurtig flytning som del af stor rokade: Factum2 rykker til Blumersgade

Factum2 har siden 2017 haft hovedkvarter i Guldberghus. 25. marts rykker de cirka 20 ansatte til Blumersgade. Foto: Thomas Baden Sørensen
25. marts er der flyttedag for Factum2's hovedkvarter i Horsens. Guldberghus skiftes ud med 680 kvadratmeter i nybyggeri.

Horsens: - Det er den hurtigste flytning, jeg nogensinde har været en del af.

Bent Harding, koncernchef og administrerende direktør i Factum2 A/S, rykker allerede 25. marts med en medarbejderstab på cirka 20 fra Guldberghus til NRGi House i Blumersgade i Horsens.

Factum2 får hjemme på hele 5. sal, 5A og 5B, i nybyggeriet, der stod færdigt i 2019.

Som omtalt i Folkebladet lørdag og søndag er en større rokade i gang, fordi Skattestyrelsen fra 1. juni rykker cirka 300 medarbejdere til Guldberghus.

Factum2 har lige nu hjemme på en betragtelig del af 2. sal og skal i lighed med Fit & Sund og Netto flytte. Fredag blev medarbejderne i hovedkontoret i Horsens orienteret om sagen, og i lørdags fik resten besked i forbindelse med koncernens 10-års jubilæumsfest.

Annonce

Vi har mødt en rigtig positiv udlejer og gik hurtigt til biddet. Stedet ligger godt for os.

Bent Harding, adm. direktør for Factum2 A/S

Vi er faldet godt til i Horsens

Bent Harding har i en måneds tid kendt til den forestående rokade. Siden er det gået lynende stærkt.

- Vi er glade for Guldberghus, men når der er mulighed for at leje hele huset ud, kommer der da en lokalpatriot op i én. Det vil vi gerne hjælpe til med, siger koncernchefen.

Factum2 A/S kom til Horsens fra Aarhus i 2017, og det var "i et kort sekund" med i overvejelserne at rykke tilbage til netop Aarhus.

- Men vi er faldet godt til i Horsens. Her sker meget - ikke mindst i forhold til byggerier, siger Bent Harding og slår i samme sætning fast, at det spiller godt sammen med det, Factum2 laver: Totalløsninger inden for tilstandsrapporter, energimærkning, byggeteknisk rådgivning og meget mere.

Horsens er base for koncernens administrative funktioner, herunder kvalitetssikring, økonomi og markedsføring.

Franchisetagere styrer afdelinger flere end 25 steder i det ganske land - i Jylland fra Skagen til Gråsten. En af afdelingerne har hjemme i Allégade i Horsens og berøres ikke af rokaden.

Antallet af afdelinger har pil opad, nøjagtig som antallet af medarbejdere i Horsens.

- Vi var tre medarbejdere i et sæt havemøbler, da vi startede, fortæller Bent Harding.

Gik hurtigt til biddet

En del ansatte har rykket privatadressen til Horsens - en anden vægtig grund til at blive i byen - og der venter dem nu en jobfremtid på 680 kvadratmeter i Blumersgade.

- Vi har mødt en rigtig positiv udlejer og gik hurtigt til biddet. Stedet ligger godt for os, blandt andet i forhold til de medarbejdere, der kommer fra banegården, siger Bent Harding.

I forhold til arbejdsopgaverne er geografien ikke altafgørende for det administrative hovedkvarter, men Horsens er praktisk at komme til, når der kaldes til møder, fastslår han.

Blumersgade-byggeriet er domicil for NRGi, der har 1.-3. sal, mens der er ejerlejligheder på 6.-8. sal.

Dansk Boligbyg A/S var bygherre på det kombinerede erhvervs- og bolighus, der rummer 3400 kvadratmeter kontorareal, som nu er fuldt udlejet, og 12 ejerlejligheder på hver cirka 130 kvadratmeter.

Udlejningen af erhvervsdelen ligger i selskabet Ejendomsudvikling Danmark A/S.

Guldberghus-rokaden

Skattestyrelsen rykker i to etaper - 1. juni og 1. oktober - cirka 300 medarbejdere ind i Guldberghus på Grønlandsvej i Horsens.

Fitness-centret Fit & Sund rykker til et endnu uspecificeret sted på Langmarksvej.

Factum2 A/S og Factum2 El & Teknik rykker 25. marts fra 2. sal i Guldberghus til 5. sal i NRGi House i Blumersgade.

Netto i stueplan lukker til sommer. En ny Netto skyder i øjeblikket op på Lilli Gyldenkildes Torv.

Guldberghus stod færdigt i 2009 og kommer fremover til kun at have Skattestyrelsen og Spar Nord som lejere - på samtlige kvadratmeter.

NRGi House i Blumersgade huser om halvanden måned Factum2 på 5. sal. Arkivfoto: Morten Pape
Netto i Guldberghus lukker til sommer. Formentlig er erstatningen det byggeri, der i øjeblikket skyder op på Lilli Gyldenkildes Torv. Foto: Thomas Baden Sørensen
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce