Annonce
Østjylland

Lyntestcentre lukker og nye opstår - 60 procent af alle test skal foretages af mobile enheder

Fra 1. februar er det SOS International, som i Region Midtjylland står for alle lyntests m ed podning i næsen. Det vil ske på dels stationære centre, dels fra mobile testenheder.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fra 1. februar overtager SOS International opgaven med at lynteste midtjyder. Det skal ske dels fra stationære centre i regionens større byer, dels fra mobile enheder, som kan sendes, hvor der opstår akutte behov.

MIDTJYLLAND: 1. februar lukker de nuværende lyntestcentre i Region Midtjylland, men samme dag åbner SOS International nye centre rundt i hele regionen - dog ikke helt så mange. Til gengæld bliver der etableret en mobil testtjeneste, som vil kunne sætte ind på plejecentre, skoler og universiteter, eller hvor der måtte opstå akutte behov for at teste mange personer.

Det er resultatet af en netop afsluttet budrunde, som Region Midtjylland har stået for på vegne af alle fem danske regioner. Bortset fra i Region Syddanmark, hvor Carelink A/S vil få opgaven, er det SOS International, som skal lynteste borgere i hele Danmark. Aftalen løber frem til udgangen af april.

Annonce

Billigere

- Kontrakterne er tildelt på baggrund af laveste pris og under samtidig opfyldelse af en række krav til kvalitet og databehandleraftaler og arbejdsklausuler, og der har været skarp konkurrence, siger koncerndirektør Anders Kjærulff, Region Midtjylland.

Han tilføjer, at med den nye aftale lander regionerne med blot at skulle betale en tredjedel af det, de betaler i dag.

- Det er vi rigtig godt tilfredse med, siger Anders Kjærulff, der af forretningshensyn dog ikke kan oplyse de konkrete før- og efterpriser.

SOS International og Carelink er til gengæld sikret en minimumsbetaling på 30 procent af aftalen, uanset hvor stor en del af testkapaciteten, der udnyttes.

Annonce

100.000 om dagen

I alt sikrer aftalen, at der på landsplan kan testes 100.000 personer hver dag, heraf 17.000 i Region Midtjylland.


Kontrakterne er tildelt på baggrund af laveste pris og under samtidig opfyldelse af en række krav til kvalitet og databehandleraftaler og arbejdsklausuler, og der har været skarp konkurrence.

Anders Kjærulff, koncerndirektør Region Midtjylland


De stationære testcentre placeres i Aarhus, Horsens, Randers, Viborg, Silkeborg, Herning og Holstebro. Præcist hvor centrene får adresse kan man hos SOS International endnu ikke svare på.

Heller ikke hvordan de mobile testenheder skrues sammen, hvor mange der bliver af disse, eller efter hvilke kriterier, de kører ud, har virksomheden endnu svar på.

Fast ligger det imidlertid, at de stationære centre skal stå for cirka 40 procent af alle tests, og de mobile for de resterende 60 procent.

Det skal understreges, at aftalen kun gælder de såkaldt lyn- eller hurtigtest, hvor man poder i næsen og får svar senest efter 30 minutter. De øvrige centre, hvor der podes i halsen, sker der ingen ændringer med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce