Annonce
Mærk Aarhus

Lyserøde flødeboller

Foto: Mærk Aarhus
Vi danskere er verdensmestre i at spise søde sager, og det kan i den grad samle os, når den store bland-selv-slikskål rammer bordet hver fredag eller lørdag aften. Martin Wiese, vinder af Sukkerchok på TV2fri, har udgivet to bøger om hjemmelavet slik og forsøger at brede budskabet om, at det er mindst lige så hyggeligt at lave sit eget slik, som det er at spise det Mærk Aarhus har bedt ham til at dele sin bedste opskrift på lyserøde flødeboller formet som bryster

I 2018 vandt Martin Wiese en tv-konkurrence, der handler om at være bedst til at lave slik og desserter, og dette blev en foreløbig kulmination på hans brændende interesse for det søde køkken. Lige siden har Sukkerchok-vinderen brugt utallige timer på at nørde i hjemmelavet slik, og nu er hans anden bog ”Hjemme- lavet Juleslik” ude i butikkerne. Det handler især om hygge og samvær, når Martin Wiese forsøger at få danskerne til at lave deres eget slik i stedet for at købe det.

- Jeg elsker slik, og jeg har selv svært ved at modstå de mange fristelser, når jeg er ude at handle. Kender I det med, at man bare kan kværne en hel pose slik eller kasse med flødeboller uden at sætte pris på, hvad man lige har fortæret? Jeg har lært, at man bliver gladere af det slik, som man selv laver – det smager bedre og kan spises med god samvittighed. Og så hele processen bare hyggeligt, især når man laver det med nogle, man holder af, fortæller Martin.

Ny juleslikbog

Er du klar over, at man kan lave sine egne vingummier, lakridser og skumfiduser? Hvis du tænker, at det ikke er muligt eller et uoverskueligt projekt, så tager du fejl. Martin har allerede med sin første bog vist, hvor nemt det er at lave sit eget slik – og nu er han med til at gøre julen ekstra hyggeligt med en bog om hjemmelavet juleslik. Med yderligere 60 slikopskrifter tager slikmageren dig i hånden og hjælper dig med at lave slik på den hjemmegjorte måde:

- Med min første bog har jeg allerede spredt budskabet om, hvordan det er mindst lige så hyggeligt at lave sit eget slik, som det er at spise det – og så er det skide skægt. Og faktisk behøver det ikke at være særlig svært at lave sit eget snolder. Det handler bare om at få snuden væk fra skærmen og finde køkkengrejet frem, siger sliknørden.

Flødebollebryster

I anledningen af Støt Brysterne og Lyserød Lørdag har Martin Wiese udviklet en opskrift, der får tænderne til at løbe i vand:

Hjemmelavede flødeboller med hindbærskum. Herlighederne består af en sprød og chewy marcipanbund, sejt hindbærskum og lyserødt ruby chokolade. Hvis du ikke er til marcipan i dine flødeboller, kan du sagtens lave dem med en anden slags bund – ligesom du kan skifte chokoladen ud med din yndlingsslags eller tilsætte en anden smag end hindbær.

- Hjemmelavede flødeboller er noget af det lækreste, der findes – de kan laves hele året rundt og kan både smage og se ud på alverdens måder. I anledningen af Lyserød Lørdag har jeg lavet de lækreste hindbærflødebolle-bryster.

Tag din søster, mor, kæreste eller veninde med i køkkenet, sæt pris på processen og nyd de bagefter helt fantastiske flødeboller, siger Martin Wiese

Blå bog

Opskriftsudvikler

Kogebogsforfatter

Vinder af Sukkerchok 2018

Instagramprofil: @wiesekager

Blog: Wiesekager.dk

Lyserøde hindbærflødeboller

Antal: 20-30 stk.

INGREDIENSER

200 g marcipan

250 g sukker

110 g glukosesirup

75 g hindbærsaft (eller vand)

140 g æggehvider

20 g sukker

Evt. 1 spsk. frysetørret hindbær

300 g ruby chokolade

50 g kakaosmør

20-30 chokoladeknapper

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Rul marcipanen ud mellem 2 stykker bagepapir til 3-4 mm tykkelse. Udstik bunde med en rund udstikker, og læg dem på en bageplade beklædt med
bagepapir. Bag dem i 5 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Kog 250 g sukker, glukosesirup og hindbærsaft (eller vand) op i en gryde. Varm sukkerlagen op til 117 grader. Pisk imens æggehvider og 20 g sukker til en skummende masse. Når sukkerlagen er 117 grader varm, tages den af varmen. Hæld nu sukkerlagen i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider, imens der piskes på fuldt drøn. Pisk videre i 5-10 minutter, til massen er kølet ned og er blevet sej i konsistensen. Kom evt. frysetørret hindbær i flødebolleskummet. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt nu skummet på marcipanbundene. Hold sprøjteposen lige på bunden, og tryk jævnt på posen, mens den føres opad i et roligt tempo. Lad skummet tørre, imens chokoladen tempereres.

Temperer 300 g ruby chokolade sammen med kakaosmør i mikroovnen eller et vandbad til ca. 30-32 grader. Kom chokoladen i et glas, og dyp flødebollerne heri. Lad dem tørre på et stykke bagepapir. Kom en chokoladeknap på toppen af hver flødebolle, inden chokoladen har sat sig, så de kommer til at ligne bryster.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv