Annonce
Debat

Lysere tider på vej, men ingen grund til at spille Karl Smart

Journalist Hans Petersen Foto: Axel Schütt
Annonce

Det lysner. Bedst som coronaen har fået allerbedst fat i os, kan vi se en ende på det hele.

Mens de fleste i de første mange måneder siden landets lukning 11. marts kunne sige til hinanden, at de da ikke kendte nogen, der havde haft corona, er det helt anderledes i dag.  Nu kender vi vist alle en eller flere, som har haft corona.

Så ved vi, det er tæt på, og der er ekstra grund til at passe på smitten.

Til gengæld kan vi vende den om og sige, at nu kender vi også en, der har fået vaccinen. Det er det, der er så godt.

Selv om EU-kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen i går med glæde kunne fortælle, at EU har købt enorme mængder vaccine hos selskabet Pfizer-Biontech, er der lang tid til sommer, hvor vi kan regne med, at langt de fleste er vaccineret.

Det gode er, at vi kan se en ende på det. Vi kan se hen til dagen, hvor vi igen kan agere nogenlunde som før coronaen, møde familie, venner og bekendte og være en del af de fællesskaber, som vi virkelig har lært at sætte pris på.

Manglen på samvær med andre har ikke alene lært os, hvor meget det betyder at udveksle synspunkter, at gøre ting sammen og ikke mindst at udvikle ting sammen. Alt for meget står stille i den her tid. Ikke at verden går under af den grund, for i en periode kan vi leve med det, men vi har brug for pingpong, og vi har i øvrigt også brug for at få os rørt sammen med andre.

Det er så godt for de ældste medborgere, at de snart kan få masser af besøg på plejehjem og boliger, men det er også godt for alle andre.

Vi skal bare ikke tro på, at alt bliver som det var. Vi har lært at holde afstand, at vaske hænder og have god hygiejne. Det har været lærerigt. Men hvis vi ikke fortsætter, kan coronaen vende tilbage i et vist omfang.

Vaccinen virker kun for omkring 95 procent. Og der er ingen grund til at spille smart, for de første 14 dage efter første stik, kan vi modtage smitte. Og selv om vi har antistoffer eller er vaccineret, kan vi  bære smitten videre.

Der er stadig meget, vi ikke ved om coronaen. Vi skal gøre erfaringer.

Men trods alle forbehold bliver livet meget lettere. Sikke en sommer.


Der er stadig meget, vi ikke ved om coronaen. Men trods alle forbehold bliver livet meget lettere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Debat

Kvindemuseets formand: Debatten bekræfter os i behovet for udvikling

Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Annonce