Annonce
Aarhus

Lyshav i Tivoli klar til at tage mod 130.000 julegæster

Lysende gardere og direktør Henrik Ragborg Olesen byder velkommen i en portal ned til søen, hvor "Nøddeknækkeren" kan opleves. Foto: Axel Schütt
Lørdag begynder julen i Friheden, og den varer resten af året.

AARHUS: Der bliver arbejdet lige til det sidste for, at Tivoli Friheden kan være klar til at tage imod de mange tusinde gæster, som ventes på besøg fra lørdag 14. november og lige til nytår.

Lysdekorationen "Nøddeknækkeren" er årets store nyhed. Den er placeret i en af søerne, og sidst på torsdagen var de sidste dele til den ikke dukket op endnu.

Den skal skabe stemning som i Hr. Drosselmeyers dukkeværksted, hvor han laver gaver til afdæmpet musik fra balletten "Nøddeknækkeren". Dekorationen har flere sider, og nye motiver kommer til syne, når man går rundt om den.

Annonce

Portal af gardere

Også en portal med gardere på vejen ned til søen er ny, og så er der juleboder i massevis. 42 styk, hvorfra der bliver solgt alt, hvad julehjerterne kan begære.

Boderne var der også travlhed med sent torsdag, for politiet havde været på besøg og beordret dem placeret med corona-sikker afstand, så en hoben af mennesker måtte slæbe rundt på dem.

- Den besked bliver givet i den bedste hensigt for at undgå smitte, og sådan skal det være. Det retter vi os efter, siger direktør Henrik Ragborg Olesen, der følger arbejdet på nærmeste hold, lige til sidste detalje er på plads.

- "Nøddeknækkeren" er leveret af MK Illumination i Ringsted, og vi har sikret os den endnu et år, som bliver enten næste år eller 2022, siger Ragborg Olesen.

Annonce

Maksimalt 5.600

Tivoli lukker maksimalt cirka 5.600 gæster ind samtidig her i coronatiden. Gæsterne bliver talt både ved indgang og udgang, så ledelsen hele tiden ved, hvor mange der er i parken.

- Ved Halloween var det højeste tal på et tidspunkt 4711, og tre-fire gange lukkede vi for tilstrømningen, siger direktøren.

Ved restauranterne er der også opsyn med, hvor mange der er inde ved spidsbelastninger.


Parkering bliver ikke et problem. Ligesom ved halloween er der sat p-skite op uden for tivoli.

Henrik Ragborg Olesen


- Vi talte på samme måde ved halloween, der blev vores hidtil største af den slags med 61.000 gæster. Vi mødte kritik på sociale medier, fordi nogle syntes, der indimellem var for mange gæster, og det er vi meget opmærksomme på. Men der var ikke flere, end vi havde lov til, siger direktøren, der noterer, at gæsterne ofte bliver længere i parken i efterårsferien end op mod jul på grund af temperaturen.

Annonce

Indendørs juleshow

Julemand er der også.

Han går rundt i parken, og to gange om dagen laver han et show i foyeren ved kulturhuset Herman's. 400 ad gangen kan opleve det.

Annonce

Parkering

Og parkering, hvad med den?

- Det bliver ikke et problem. Ligesom ved halloween i efterårsferien er der sat p-skite op på Skovbrynet uden for tivoli. Maksimalt fem timer må man parkere der, så det betyder, at beboerne på Frederiksbjerg ikke gør det, hvad de ellers var begyndt på. Det virkede fra dag et, da de regler blev lavet ved halloween. Nu har skiltene været væk et stykke tid, men er altså kommet for at blive hele juleperioden, siger Henrik Ragborg Olesen.

Der kan også parkeres ved stadion, på Kongevejen og i Tangkrogen.

Annonce

Million-underskud i vente

Jul i Tivoli Friheden kan opleves til 30. december, og direktøren regner med, at 130.000 gæster vil være med. Det vil skæppe lidt i tivoli-kassen, men slet ikke nok til, at corona-året kan løbe økonomisk rundt.

- Vi undgår ikke et underskud på 5-10 millioner kroner, men håber, det er en enlig svale og at næste år bliver bedre, siger Henrik Ragborg Olesen, der især har manglet de Fede Fredage, men kan glæde sig over at sidde på en ret godt polstret pengekasse.

Her er årets nyhed: "Nøddeknækkeren" i søen. Der er lækker musik til synet.  Foto: Axel Schütt
Der er jul i hele parken i Tivoli Friheden. Foto: Axel Schütt

Jul i Tivoli Friheden

Jul i Tivoli Friheden åbner lørdag 14. november og kan opleves til 30. december.

Se www.tivolifriheden.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Torsdagens coronatal: Smittetallet dykker igen i Aarhus efter smittehop

Sport

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

AGF

Bag om bruddet: Metoo-sag kostede Haysen jobbet i AGF

AGF

Bag om bruddet: Sag fra Sønderjyske kostede Haysen jobbet i AGF

Annonce