Annonce
Aarhus

Lystfisker skubbet i vandet: 20-årig idømt tre måneders fængsel og udvisning

Det var molen her, som manden blev skubbet fra. Foto: Google Streetview
En 20-årig mand skal tre måneder i fængsel og bliver udvist af Danmark i seks år, efter han onsdag blev dømt for at skubbe en lystfisker i vandet fra en havnemole.
Annonce

AARHUS: Tre måneders ubetinget fængsel og en udvisning med seks års indrejseforbud koster det at skubbe en lystfisker i vandet fra en mole på Aarhus Ø. I hvert fald for en 20-årig mand, der tidligt onsdag eftermiddag blev dømt ved Retten i Aarhus.

Den 20-årige var tiltalt for en episode 26. maj klokken 6.10, hvor en mand ringede til politiet og fortalte, at en af hans fiskekammerater var blevet skubbet i vandet af en anden mand. I retten blev der forklaret to forskellige hændelsesforløb, der endte med, at lystfiskeren var faldet i vandet. Ifølge ham selv og flere andre på molen havde den 20-årige og hans venner fisket på molen tidligt om morgenen, men var kørt kortvarigt, og da de vendte tilbage, var den 20-årige gået alene ud på molen og havde pludselig skubbet til manden. Ifølge den 20-årige selv, var fiskerne blevet aggressive overfor ham, så han var flygtet og var i den forbindelse kommet til at skubbe til manden.

- Jeg vil gerne sige, at jeg er rigtig ked af, at manden faldt i vandet. Men hvorfor skulle jeg skubbe ham? Hvad ville jeg få ud af det? Jeg kender ikke ham, og han kender ikke mig, sagde den 20-årige.

Den 20-åriges forsvarer argumenterede for, at den 20-årige skulle frifindes, og hvis han blev, skulle straffen bortfalde, netop fordi det var sket ved et uheld. Samtidig argumenterede han imod udvisningen af den 20-årige, som ifølge forsvareren havde langt større tilknytning til Danmark end til de lande, han ville blive udvist til. Anklageren henviste derimod til, at den 20-årige faktisk allerede var udvist efter en anden dom, men at han ikke havde kunne hjemsendes, fordi hans asylsag endnu ikke er færdigbehandlet. Samtidig argumenterede han for, at den 20-årige skulle fire-fem måneder i fængsel på grund af den nylige strafskærpelse for kvalificeret vold og andre skærpende omstændigheder.

Grunden til, at den 20-årige var tiltalt efter §245 - den grove voldsparagraf - var blandt andet, at der var 2,5 meter ned til det 8 meter dybe vand, som ovenikøbet kun var 8 grader varmt på gerningstidspunktet.

Det blev altså til en dom på tre måneders fængsel og en udvisning til den 20-årige, der samtidig har fået forbud mod at rejse ind i Danmark de næste seks år. Han ankede dommen på stedet.

Straffelovens paragraf 245

Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Kilde: danskelove.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce