Annonce
Aarhus

Lystfisker skubbet i vandet: 20-årig idømt tre måneders fængsel og udvisning

Det var molen her, som manden blev skubbet fra. Foto: Google Streetview
En 20-årig mand skal tre måneder i fængsel og bliver udvist af Danmark i seks år, efter han onsdag blev dømt for at skubbe en lystfisker i vandet fra en havnemole.

AARHUS: Tre måneders ubetinget fængsel og en udvisning med seks års indrejseforbud koster det at skubbe en lystfisker i vandet fra en mole på Aarhus Ø. I hvert fald for en 20-årig mand, der tidligt onsdag eftermiddag blev dømt ved Retten i Aarhus.

Den 20-årige var tiltalt for en episode 26. maj klokken 6.10, hvor en mand ringede til politiet og fortalte, at en af hans fiskekammerater var blevet skubbet i vandet af en anden mand. I retten blev der forklaret to forskellige hændelsesforløb, der endte med, at lystfiskeren var faldet i vandet. Ifølge ham selv og flere andre på molen havde den 20-årige og hans venner fisket på molen tidligt om morgenen, men var kørt kortvarigt, og da de vendte tilbage, var den 20-årige gået alene ud på molen og havde pludselig skubbet til manden. Ifølge den 20-årige selv, var fiskerne blevet aggressive overfor ham, så han var flygtet og var i den forbindelse kommet til at skubbe til manden.

- Jeg vil gerne sige, at jeg er rigtig ked af, at manden faldt i vandet. Men hvorfor skulle jeg skubbe ham? Hvad ville jeg få ud af det? Jeg kender ikke ham, og han kender ikke mig, sagde den 20-årige.

Den 20-åriges forsvarer argumenterede for, at den 20-årige skulle frifindes, og hvis han blev, skulle straffen bortfalde, netop fordi det var sket ved et uheld. Samtidig argumenterede han imod udvisningen af den 20-årige, som ifølge forsvareren havde langt større tilknytning til Danmark end til de lande, han ville blive udvist til. Anklageren henviste derimod til, at den 20-årige faktisk allerede var udvist efter en anden dom, men at han ikke havde kunne hjemsendes, fordi hans asylsag endnu ikke er færdigbehandlet. Samtidig argumenterede han for, at den 20-årige skulle fire-fem måneder i fængsel på grund af den nylige strafskærpelse for kvalificeret vold og andre skærpende omstændigheder.

Grunden til, at den 20-årige var tiltalt efter §245 - den grove voldsparagraf - var blandt andet, at der var 2,5 meter ned til det 8 meter dybe vand, som ovenikøbet kun var 8 grader varmt på gerningstidspunktet.

Det blev altså til en dom på tre måneders fængsel og en udvisning til den 20-årige, der samtidig har fået forbud mod at rejse ind i Danmark de næste seks år. Han ankede dommen på stedet.

Annonce

Straffelovens paragraf 245

Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Kilde: danskelove.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce