Annonce
Aarhus

Lystfisker skubbet i vandet: 20-årig tiltalt for grov vold

Det var på molen her, at episoden skete. Foto: Google Streetview
I Retten i Aarhus var parterne ikke helt enige om, hvordan en episode i maj endte med at en mand faldt i vandet fra en mole på havnen i Aarhus.

AARHUS: I slutningen af maj blev en lystfisker på havnen i Aarhus skubbet i vandet, da han sammen med en gruppe andre mænd stod og fiskede på en mole på Aarhus Ø.

Så vidt var parterne enige onsdag i Retten i Aarhus, men hvordan det var foregået, kunne de til gengæld ikke blive enige om. Derfor var der - udover den tiltalte 20-årige mand - syv vidner forbi vidneskranken i retssal 10 ved Retten i Aarhus i løbet af dagen.

Sagen startede 26. maj klokken 6.10 om morgenen, hvor en anmeldelse løber ind til Østjyllands Politi. En mand ringer og melder, at en anden mand er blevet skubbet i vandet fra en havnemole ved Irma Pedersens Gade, og at fem unge mænd er kørt derfra i en bil. Politiet stopper kort tid efter de fem mænd, som bliver afhørt, og den ene af dem bliver sigtet efter straffelovens paragraf 245, den der omhandler 'et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter'.

Grunden til den relativt hårde sigtelse er ifølge anklager Philip Møller, at manden falder næsten 2,5 meter, at vandet var dybt og han kunne være kommet alvorligt til skade.

Annonce

Straffeloven § 245

Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

'Jeg vil ikke have ballade'

Den tiltalte sagde selv i retten, at han var kommet til at skubbe manden ved et uheld. Ifølge den tiltaltes forklaring var han og hans fire venner ude på molen for at fiske, men besluttede sig for at køre ind til byen for at få noget at spise. Da de kommer tilbage til molen er der samtidig kommet flere mennesker til, og derfor går den 20-årige ud for at se om der er plads til de fem.

Ved samme lejlighed beslutter han sig for at gå ned ad en lille trappe på siden af molen for at tisse - ifølge ham selv af respekt for de andre fiskere - og da han kommer op på molen igen, begynder de andre lystfiskere at blive truende overfor ham på vietnamesisk. Derfor vælger han at flygte fra stedet, og der begynder mændene at kaste sten efter ham, så han løber tilbage til sine venner, og det er i det løb at han kommer til at skubbe en mand i vandet.

- Jeg tænker bare 'lad mig komme væk, for jeg vil ikke have ballade', så jeg løber væk og der er der ind, der drejer ind foran mig, forklarer han.

- Jeg har stadig hovedpine og er bange

Den anden side af sagen har en noget anden udlægning af selve episoden.

De er enige i at den 20-årige og hans venner tager fra stedet og vender tilbage, men siger at den 20-årige helt uprovokeret skubber manden i vandet, og først derefter løber fra stedet. Manden, der røg i vandet, siger selv at han sad på hug med sin fiskestang ved kanten af molen, da han mærkede to hænder i ryggen og derefter falder i vandet. Ifølge ham har episoden haft vidtrækkende konsekvenser for ham.

- Jeg har stadig hovedpine, fordi vandet var så koldt. Derudover har jeg været nødt til at sygemelde mig fra både skole og job, fordi jeg er meget bange for at blive overfaldet igen, siger han.

Retssagen blev ikke helt færdig onsdag, og derfor venter endnu et retsmøde 2. oktober, hvor de to anklagere skal procedere, inden der falder dom omkring middagstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce