Annonce
Aarhus

Lystfiskerne får flere pladser på Aarhus Havn

Claus Hingeberg, lystfisker og indehaver af butikken Fishinggear, er tilfreds med at man har fået anvist nye steder, hvor der kan fiskes på Aarhus Havn. Arkivfoto: Flemming Krogh

Nyt kort, som Aarhus Kommune netop har sendt ud, viser, at det nu er lovligt at fiske på en strækning langs byens nye havneplads, på området ved Pier 2 - hvor Dome of Visions ligger, og ved indsejlingen til lystbådehavnen i den nordlige ende.

Annonce

AARHUS: Uanset om man er motionsløber, sejler kajak, er havsvømmer eller dyrker wakeboard på kabelbanen, bidrager aktiviteterne til liv på de nye havnearealer. Men der er rift om pladsen, og for lystfiskerne har udviklingen gået i den forkerte retning.

Indtil nu har lystfiskerne været begrænset til at dyrke deres hobby på strækningen fra Isbjerget til det grønne fyr tæt ved Molslininens indsejling. Desuden har lystfiskerne kunnet kaste linerne i vandet ved den lange mole langs Østhavnsvej, i den sydlige ende af haven. Et sted som ikke er voldsomt populært, da chancen for fangst er begrænset på det sted.

Derfor indkaldte byens mest inkarnerede lystfiskere viceborgmester Camilla Fabricius til et møde og en rundvisning på havnen for et par måneder siden. Her fik Camilla Fabricius øjnene op for, at mulighederne for at dyrke lystfiskeri er blevet begrænset.

Claus Hingeberg, lystfisker og indehaver af butikken Fishing Gear, har været en af de mest hærdige fortalere for at få skaffet tilladelser flere steder. Det var også ham der var med til at vise Camilla Fabricius rundt på havnen dengang. Og nu har afdelingen Teknik og Miljø, netop udsendt et nyt kort over nye steder, hvor lystfiskeri er blevet tilladt.

En ny platform i beton bliver opført på en strækning, som er ulovlig at fiske på, da lystfiskerne kommer tæt på cyklister og gående. Ved at opføre en platform i vandet, er der ingen risioko. Billedet er lavet som en illustration. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce

Ny platform

- Vi er meget tilfredse med, at man har udvidet arealerne med lystfiskeri på Aarhus Havn. Mødet med Camilla Fabricius og hendes efterfølgende arbejde i kommunen sammen med stor opbakning fra Dansk Sportsfiskerforbund, de lokale lystfiskerforeninger ØLF samt en åben dialog med Teknik og Miljø og Aarhus Havn, har været forbilledligt. Vi var i øvrigt aldrig nået så langt uden hjælp fra omtalen i byens avis, lyder det begejstret fra Claus Hingeberg, som har været med til at skabe dialog mellem lystfiskerne og de andre instanser sammen med formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere, Arne Bager.

Et helt ny attraktion for lystfiskere bliver en fiskeplatform på sydmolen. Når fiskeplatformen, der skal støbes i beton, bliver bygget, vil der igen blive åbnet op for lystfiskeri på en del af sydmolen, der ligger tættest på land. Et område som er kendt for gode bundforhold og som derfor er attraktivt. Det er Aarhus Havn der betaler og står for byggeriet af den otte meter lange omkring to og en halv meter brede fiskeplatform.

- Platformen bliver gjort 'lystfisker-venlig' med et rækværk i galvaniseret stål hele vejen rundt - af sikkerheds hensyn. Der bliver lavet to åbninger, så man nemt kan lande sin fangst. Det glæder jeg mig til, lyder det fra Claus Hingeberg, som tilføjer, at man etablerer en sti ned til platformen, hvor man fjerner store sten, så også gangbesværede kan komme derud med en fiskestang.

Annonce

Håb om endnu flere pladser

Udover den kommende fiskeplatform forventer Claus Hingeberg også, at der kommer endnu flere fiskepladser på havnen andre steder.

Dansk Sportsfiskerforbund, Aarhus Kommunes Teknik & Miljø og ØLF - Østjyske Lst- og Fritidsfiskere, har fået ændret en fredningszone hos Fiskeristyrelsen. Fredningszonen kan nu ophæves, og det giver mulighed for lystfiskeri ved bassin 3 og 4, da der ingen sammenhæng er med udløbet fra Aarhus Å og fiskenes vandring her. Derfor kan der åbnes op for endnu flere fiskepladser på mellemarmen og ved bassin 3 og 4.

- Jeg er meget tilfreds med den udvikling, der er i gang for lystfiskerne på haven. Men det er vigtigt, at vi står sammen og derfor arbejder jeg også på at danne en gruppe eller en forening, som har til formål at varetage havnens lystfiskere.

På den måde vil lystfiskerne i fremtiden måske have nemmere ved at trænge igennem med deres ønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Topledelsens plan for ældreområdet får tæv: - Det er et vink med en vognstang, som bør give stof til eftertanke

Annonce