Annonce
Sport

Lystrup beholdt smilet trods historisk stort nederlag

Lystrup IF fik i sidste øjeblik samlet et hold til at møde Skive i pokalturneringen. Foto: Flemming Krogh
1-16. Det sammensatte hold fra oldboys-rækkerne i Lystrup fik læsterlige klø. Men æren var i behold og stemningen var god efter kampen.

Fodbold: Man skulle tro, at det var en flok slukørede Lystrup IF-spillere, der gik fra banen efter deres pokalkamp mod Skive IK torsdag aften.

Det blev nemlig til et svigende nederlag på 1-16, hvilket er en tangering af det største nederlag nogensinde i pokalturneringen.

Men selvom afklapsningen blev historisk stor, var der tilfredshed at spore blandt spillerne. Man havde givet den, hvad man kunne.

- Der var en fantastisk indstilling blandt spillerne, og i første halvleg løb vi som gale, og nogle af spillerne spillede over evne. Men i anden halvleg var vi fuldstændig flade, og en god del af os havde krampe over det hele, siger Søren Bertelsen, der startede inde som Lystrups enlige angriber.

Kampen kom på hele Danmarks læber i tirsdags, da Lystrup IF i første omgang meldte afbud - blandt andet fordi, flere af de tilbageværende spillere fra et ramt nedrykkerhold skulle på Smukfest.

Men efter en del medieomtale lykkedes det den lille forstadsklub at samle en trup.

Annonce

Pokalturneringen

Lystrup IF - Skive IK 1-16

Lystrup IF (4-5-1) Simon Lykkebo - Søren Stoltenberg, Bjørn Kidmose, Jacob Lynggaard, David Andersen (Mads Kirkebæk 56.) - Magnus Agervig, Christian Clausen, Philip Klausen, Kasper Kaffka, Simon Nielsen (Oliver Frøslev 46.) - Søren Bertelsen (Casper Sørensen 70.)

0-1 Mathias Pedersen (6.)

0-2 Jeppe Mogensen (10.)

0-3 Jeppe Mogensen (18.)

0-4 Jeppe Mogensen (28.)

1-4 Kenneth Nielsen (Selvmål) (38.)

1-5 Sebastian Buch Jensen (40.)

1-6 Sebastian Buch Jensen (55.)

1-7 Jeppe Mogensen (61.)

1-8 Thomas Santos Christensen (62.)

1-9 Jeppe Mogensen (64.)

1-10 Jeppe Mogensen (65.)

1-11 Sebastian Buch Jensen (66.)

1-12 Maciej Sciborowski (68.)

1-13 Sebastian Buch Jensen (70.)

1-14 Maciej Sciborowski (72.)

1-15 Christoffer Østergaard (74.)

1-16 Thomas Santos Christensen (84.)

Stå dybt og hold stand

Holdet, der bestod af en god blanding af Jyllandsserie-, oldboys, og u-19-spillere, havde kun en enkelt afslutning i hele kampen. Netop førnævnte Søren Bertelsen forsøgte fra 30 meter efter ti minutter, men skuddet var ekstremt ufarligt og ikke i nærheden af mål.

Derfor skulle der lidt hjælp til, for at Lystrup-spillerne kunne komme på tavlen.

Et indlæg var harmløst for alle andre end Skives venstreback Kenneth Nielsen, der ville heade bolden tilbage til den 19-årige målmand Anders Nørgaard. Han overplacerede dog sit hovedstød fælt og headede bolden ind.

Her var skibonitterne dog foran med 4-0, og det var først efter en rædselsfuld periode i anden halvleg, at resultatet virkelig blev til en afklapsning. På bare 15 minutter formåede Skive at score ni gange.

- I første halvleg havde vi egentlig godt fat i dem. Vi stod dybt og lukkede dem flot ned. Folk gjorde virkelig, hvad de kunne, siger Søren Bertelsen.

Ved pause var Lystrup kun bagud med acceptable 1-5. Og det skyldes i høj grad målmand Simon Lykkebo, som havde fire klasseredninger på stregen. Men også hans krop måtte kapitulere i anden halvleg.

- Jeg sad og smurte varmecreme på baglåret af ham i pausen. Han var helt færdig allerede der, og man kunne også se, at han ikke kom lige så godt ned til boldene i anden halvleg, siger Carsten Jørgensen, der både agerede holdleder og reservemålmand i dagens opgør.

Batterierne var flade

Fire af Lystrups startende 11 mand gør sig til daglig i oldboys-rækkerne. Udover Søren Bertelsen og Simon Lykkebo spiller de to midterforsvarere Jacob Lynggaard og Bjørn Kidmose også der.

Den århusianske klub havde anmodet DBU om at kunne foretage frie udskiftninger i opgøret, men den blev ikke godkendt. Derfor måtte flere spillere også strække ud i løbet af kampen. Selv anfører Kasper Kaffka måtte sande, at tempoet var for højt til benene, og efter 70 minutter var baglåret ved at sige stop.

- Jeg synes vi har stor ære af kampen, selvom det bliver til et stort nederlag. Om et år kommer vi ikke til at tænke på nederlaget. Vi kommer til at tænke på, at vi formåede at sætte et hold sammen, som kæmpede med alt, hvad de havde lært, siger Susanne Pedersen, der er formand i Lystrup IF.

Kampen er den tredje i pokalturneringens historie, der blev afgjort med et nederlag på 15 mål. I 2008 vandt Vinding SF med 15-0 over Hviding, mens Brøndby IF i 1982 vandt 16-1 og BK Pioneren.

Lystrup IF fik i sidste øjeblik samlet et hold til at møde Skive i pokalturneringen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce