Annonce
Aarhus

Lystrup-kunstner bag ny Aarhus-plakat med 12 kendte motiver fra byen

Mikkel Madsen md plakaten, som han kalder "Rundt om Aarhus". Rådhuset i baggrunden er også med på den. Foto: Jens Thaysen

Industriel designer fra Lystrup sætter bygninger, skulpturer og symboler sammen.

AARHUS: Aarhus har fået en ny plakat. "Rundt om Aarhus" har den 39-årige industridesigner Mikkel Mejdahl Madsen kaldt sin plakat.

Forklaringen er, at der er 12 motiver fra byen i en cirkel. Motiverne er placeret sådan, at de også kan udgøre tallene på et ur. Sådan et har dog ikke set dagens lys endnu, men det kan komme, siger ophavsmanden.

Mikkel Madsen har lavet en tilsvarende plakat til syv andre byer, og han har lavet en lignende tidligere til Aarhus. Der er dog den afgørende forskel, at motiverne nu er meget tydeligere. Før var det kun deres omrids. Og der er kommet andre på plakaten.

- Jeg har valgt nogle karakteristiske bygninger, skulpturer eller symboler, siger Mikkel Madsen, der mest sælger plakaterne fra sin hjemmeside, men gerne vil have dem placeret i forretninger i byen. Han bor i Lystrup med hustru og tre børn og leder efter job i sin branche, og indtil har han det, arbejder han som flyttemand.

Annonce

Plakaten


  • Plakaten "Rundt om Aarhus" koster fra 149 kr.
  • Kan købes på nettet.

De 12 motiver på plakaten er: Domkirken, havnen, Møntmestergården i Den Gamle By, byens skove, Moesgaard Museum (Aarhus-masken), Marselisborg Slot, Det kongelige bibliotek ved universitetet, Dokk1, Agnete og Havmanden, kunstmuseet Aros, Toldboden og rådhuset.

- Det er kendte bygninger og pejlemærker, og samme idé har jeg brugt i de andre byer, siger Mikkel Madsen.

De øvrige byer, han har skabt lignende plakater for, er: København, Skagen, Aalborg, Herning, Horsens, Esbjerg og Odense. Også de har 12 motiver.

- Ideen til plakaterne fik jeg, da jeg var på Formland-messen i Herning i 2017 for at udstille børneplakater. En anden udstiller havde også en plan om byplakater, og vi blev enige om hver især at realisere dem. Da jeg har boet i Aarhus siden 2003, var det nærliggende at begynde her, siger Mikkel Madsen.

Ideen til at have skulpturer med, fik han, da han skulle lave en plakat for Esbjerg og fik respons fra publikum på Facebook.

- Det har givet en mere spændende og levende plakat, siger Mikkel Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce