Annonce
Aarhus

Lystrup-kunstner bag ny Aarhus-plakat med 12 kendte motiver fra byen

Mikkel Madsen md plakaten, som han kalder "Rundt om Aarhus". Rådhuset i baggrunden er også med på den. Foto: Jens Thaysen

Industriel designer fra Lystrup sætter bygninger, skulpturer og symboler sammen.

AARHUS: Aarhus har fået en ny plakat. "Rundt om Aarhus" har den 39-årige industridesigner Mikkel Mejdahl Madsen kaldt sin plakat.

Forklaringen er, at der er 12 motiver fra byen i en cirkel. Motiverne er placeret sådan, at de også kan udgøre tallene på et ur. Sådan et har dog ikke set dagens lys endnu, men det kan komme, siger ophavsmanden.

Mikkel Madsen har lavet en tilsvarende plakat til syv andre byer, og han har lavet en lignende tidligere til Aarhus. Der er dog den afgørende forskel, at motiverne nu er meget tydeligere. Før var det kun deres omrids. Og der er kommet andre på plakaten.

- Jeg har valgt nogle karakteristiske bygninger, skulpturer eller symboler, siger Mikkel Madsen, der mest sælger plakaterne fra sin hjemmeside, men gerne vil have dem placeret i forretninger i byen. Han bor i Lystrup med hustru og tre børn og leder efter job i sin branche, og indtil har han det, arbejder han som flyttemand.

Annonce

Plakaten


  • Plakaten "Rundt om Aarhus" koster fra 149 kr.
  • Kan købes på nettet.

De 12 motiver på plakaten er: Domkirken, havnen, Møntmestergården i Den Gamle By, byens skove, Moesgaard Museum (Aarhus-masken), Marselisborg Slot, Det kongelige bibliotek ved universitetet, Dokk1, Agnete og Havmanden, kunstmuseet Aros, Toldboden og rådhuset.

- Det er kendte bygninger og pejlemærker, og samme idé har jeg brugt i de andre byer, siger Mikkel Madsen.

De øvrige byer, han har skabt lignende plakater for, er: København, Skagen, Aalborg, Herning, Horsens, Esbjerg og Odense. Også de har 12 motiver.

- Ideen til plakaterne fik jeg, da jeg var på Formland-messen i Herning i 2017 for at udstille børneplakater. En anden udstiller havde også en plan om byplakater, og vi blev enige om hver især at realisere dem. Da jeg har boet i Aarhus siden 2003, var det nærliggende at begynde her, siger Mikkel Madsen.

Ideen til at have skulpturer med, fik han, da han skulle lave en plakat for Esbjerg og fik respons fra publikum på Facebook.

- Det har givet en mere spændende og levende plakat, siger Mikkel Madsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce