Annonce
Aarhus

Lystrup-kunstner bag ny Aarhus-plakat med 12 kendte motiver fra byen

Mikkel Madsen md plakaten, som han kalder "Rundt om Aarhus". Rådhuset i baggrunden er også med på den. Foto: Jens Thaysen

Industriel designer fra Lystrup sætter bygninger, skulpturer og symboler sammen.

AARHUS: Aarhus har fået en ny plakat. "Rundt om Aarhus" har den 39-årige industridesigner Mikkel Mejdahl Madsen kaldt sin plakat.

Forklaringen er, at der er 12 motiver fra byen i en cirkel. Motiverne er placeret sådan, at de også kan udgøre tallene på et ur. Sådan et har dog ikke set dagens lys endnu, men det kan komme, siger ophavsmanden.

Mikkel Madsen har lavet en tilsvarende plakat til syv andre byer, og han har lavet en lignende tidligere til Aarhus. Der er dog den afgørende forskel, at motiverne nu er meget tydeligere. Før var det kun deres omrids. Og der er kommet andre på plakaten.

- Jeg har valgt nogle karakteristiske bygninger, skulpturer eller symboler, siger Mikkel Madsen, der mest sælger plakaterne fra sin hjemmeside, men gerne vil have dem placeret i forretninger i byen. Han bor i Lystrup med hustru og tre børn og leder efter job i sin branche, og indtil har han det, arbejder han som flyttemand.

Annonce

Plakaten


  • Plakaten "Rundt om Aarhus" koster fra 149 kr.
  • Kan købes på nettet.

De 12 motiver på plakaten er: Domkirken, havnen, Møntmestergården i Den Gamle By, byens skove, Moesgaard Museum (Aarhus-masken), Marselisborg Slot, Det kongelige bibliotek ved universitetet, Dokk1, Agnete og Havmanden, kunstmuseet Aros, Toldboden og rådhuset.

- Det er kendte bygninger og pejlemærker, og samme idé har jeg brugt i de andre byer, siger Mikkel Madsen.

De øvrige byer, han har skabt lignende plakater for, er: København, Skagen, Aalborg, Herning, Horsens, Esbjerg og Odense. Også de har 12 motiver.

- Ideen til plakaterne fik jeg, da jeg var på Formland-messen i Herning i 2017 for at udstille børneplakater. En anden udstiller havde også en plan om byplakater, og vi blev enige om hver især at realisere dem. Da jeg har boet i Aarhus siden 2003, var det nærliggende at begynde her, siger Mikkel Madsen.

Ideen til at have skulpturer med, fik han, da han skulle lave en plakat for Esbjerg og fik respons fra publikum på Facebook.

- Det har givet en mere spændende og levende plakat, siger Mikkel Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];