Annonce
Aarhus

Lystrup-ruin forvandles til tank og byggemarked

Efter 10-12 års tilløb skal der nu saneres i faldefærdigt erhvervsområde ved porten til Lystrup.

Nu kan man snart se enden på forfaldet ved indkørslen til Lystrup. Ruinen af en forfalden plastikfabrik med smadrede vinduer og overmalet med graffiti på Lægårdsvej 2-6 skal ryddes for at give plads til en ny bebyggelse med tankstation, restaurant, hotel og pladskrævende butikker.

Sådan lyder det i lokalplanforslag nr. 995, som Aarhus Byråd onsdag aften sendte ud i offentlig høring de næste otte uger.

Dermed er de formelle rammer endelig ved at være på plads i en langstrakt sag, der har tæret på tålmodigheden i Lystrup. Allerede for to år siden kunne den nye ejer af grunden, Reitan Ejendomsudvikling A/S, der bl.a. bygger for Rema1000-kæden, meddele lokalområdet, at man havde lavet en aftale med Jem & Fix og med Uno-X om et byggemarked og en tankstation og derudover overvejede at invitere en fast food-restaurant ind.

Annonce

Butikkerne skulle have stået klar i foråret 2013, men kommunen satte hælene i og krævede, at der blev udarbejdet en lokalplan for det 23.000 kvadratmeter store område, for at man fra starten at kunne styre udviklingen og den kommende trafik til og fra området.

I byrådsdebatten onsdag var der enighed om at sende forslaget ud i høring.

»Jeg tror at alle, der skal ind i Lystrup godt kan se, at der ikke er den kønneste portal. Men jeg kan godt være i tvivl, om dette er den rigtige løsning. Om det er noget rart, som alle kan være tilfredse med. For det lyder lidt som en udvidet rasteplads, som altså bliver det første indtryk af Lystrup. Kan man frygte visuel forurening, fordi det ligger tæt på Egå Engsø? De spørgsmål kunne det være rart med inputs på fra Lystrup i høringsfasen,« sagde Jan Ravn Christensen (SF).

Gert Bjerregaard roste mere uforbeholdent projektet:

»Bedre sent end aldrig. Og vi kan kun glæde os over, at der endelig er lys forude, og at man kan få lavet en forskønnelse og ydermere skabe arbejdspladser i Lystrup,« sagde Gert Bjerregaard (V).

I Fællesrådet for Lystrup-Elev-Elsted har man længe ventet på en sanering af fabriksområdet, der både har huset vandaler og technofester.

Formand for fællesrådet, Flemming Larsen, glæder sig over planen og giver den de bedste anbefalinger.

»Vi er meget glade for, at lokalplanen omsider er på vej. Det glæder os, at byrådet har sendt den ud i høring, og alt vil være kønnere end det, der er nu. Og vi har selvfølgelig en tiltro til, at ejeren bygger noget pænt og æstetisk at se på, så vi kan næsten ikke få armene ned over at de kommer i gang.«

I gang er netop hvad direktør Stephan Sørensen fra Reitan Ejendomsudvikling, Aarhus, vil. Hvis lokalplanen godkendes uden de store forsinkelser regner han med, at man kan rydde grunden i starten af det nye år, så Jem & Fix kan åbne hen på foråret. Dertil kommer en Uno-X-tank, som Reitan selv ejer.

»Derudover forhandler vi med en fastfoodkæde og finder det nærliggende at leje ud til et nøglehotel, der vil være det tætteste på lufthavnen. Vi har også nævnt et pengeinstitut i lokalplanen, fordi vi har en idé om, at de mange filialsammenlægninger kunne betyde behov for et nyt, samlet pengeinstitut, der dækker Lystrup, Skødstrup, Skæring og Egå.«

Stephan Sørensen vil ikke kommentere SFs bekymringer, men fastslår:

»Vi har hyret Arkitema til at tegne og vi vil naturligvis lave noget pænt til udlejning.«

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs ungdomshold spillede to gange uafgjort

Annonce