Annonce
Debat

Lyt til borgerne i Højbjerg

Kommunen skal lytte til borgerne i Højbjerg, der ikke ønsker monsterbyggeri ved Oddervej, og overveje et interessant forslag om nyt bibliotek ved Lyseng Idrætscenter.

Borgerne i Højbjerg har længe kæmpet for at blive lyttet til af de århusianske politikere i forbindelse med planerne om et stort byggeprojekt ved Oddervej, der sprænger den nuværende lokalplan. Projektet inkluderer blandt andet et stort indkøbscenter ved Oddervej.

Lokalområdets borgere har ført kampagner i flere år og afholdt mange møder med politikere og interessenter i sagen og altid været konstruktive i deres tilgang. Lige nu er der stor uvished om, hvad der kommer til at ske. Jeg forstår godt borgernes frustration.

Sagen skal selvfølgelig behandles ordentligt i kommunen, og der er mange ender, som skal mødes, når der skal bygges nyt i et komplekst område. Der er samtidig plan om at opføre et nyt bibliotek, som igen skal passe ind i kommunens strategi og økonomi for nye biblioteker i by og opland. Et klart flertal i Højbjerg ønsker dog ikke enorme nybyggerier ved Oddervej, der går markant ud over den nuværende lokalplan.

Annonce

Borgerne er ikke imod nybyggeri, men der er flere uhensigtsmæssigheder ved forslaget til den nye lokalplan. Oddervej er trafikalt stærkt belastet allerede i dag, og et stort indkøbscenter direkte ved vejen vil skabe endnu mere trafik. Der er også planer om at øge bebyggelsesprocenten anseeligt og at bygge markant højere, end den nuværende lokalplan tillader.

Borgerne i Højbjerg er samtidig kommet med et interessant forslag om at opføre et nyt bibliotek ved det nuværende idrætscenter ved Lyseng. Det giver god mening trafikalt, ligesom der her dagligt kommer mange voksne og børn. I Harlev har man for eksempel også bygget et flot kombibibliotek i forbindelse med Næshøjhallen og den lokale skole.

Jeg vil appellere til, at byråd, embedsværk, bygherre og borgere i fællesskab finder en løsning. I dag er jeg folketingskandidat i Aarhus Syd (Højbjerg) og bekymrer mig området. Da jeg var byrådskandidat i 2013 for De Radikale, var jeg og mange andre politikere på besøg i Højbjerg. Jeg fik fornemmelsen af, at der var bred og stor politisk opbakning til borgerne. Jeg håber ikke, at denne interesse og opbakning er formindsket nu et år efter valget.

Jeg vil gerne rose borgerne i Højbjerg for den fortsat konstruktive tilgang til byggeplanerne og håber inderligt på, at der bliver fundet en løsning, som alle kan leve med. Det ville klæde det lokale demokrati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce