Annonce
Debat

Lyt til erhvervslivet: Skanderborg fejler, når det gælder arbejdsmarkedspolitik

"Problemet med politikken er, at den mest af alt fokuseres på at sluse folk ind på arbejdsmarkedet og fastholde dem i arbejde. Det er der ikke noget i vejen med som sådan. Men den adresserer ikke på ordentlig vis de behov, erhvervslivet har, for en kvalificeret arbejdsstyrke", skriver Thomas Cordtz. Arkivfoto: Morten Pape

DEBAT: En af de store udfordringer for erhvervslivet i Skanderborg Kommune er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor burde det være formålet med den reviderede arbejdsmarkedspolitik, som Skanderborg Byråd netop har vedtaget.

Desværre fejler politikken både med hensyn til fokus og indhold, og derfor forsøgte jeg på byrådsmødet for nylig at overbevise byrådet om, at den burde sendes tilbage til kultur-, sundheds- og beskæftigelsesudvalget med henblik på forbedringer. Høringssvar fra Erhverv Skanderborg, Integrationsrådet og fokusgrupper peger nemlig alle på væsentlige mangler og svagheder.

Flertallet ville dog ikke bakke op om det konservative forslag, hvorfor kommunen fortsat vil operere med en arbejdsmarkedspolitik, der i høringssvarene beskrives som "fluffy", og som har et fejlagtigt fokus. Dermed er der overhængende fare for, at kommunen ikke kommer til at understøtte arbejdsmarkedet og erhvervslivet på bedst mulig vis.

Annonce


Vi har stadig som målsætning, at Skanderborg Kommune skal være Danmarks erhvervskommune nummer ét.


Man kan kun undre sig over, at et byråd, der bryster sig af at lægge så stor vægt på en tæt dialog med erhvervslivet, alligevel ikke lytter, når det påpeges, at byrådets politik på arbejdsmarkedsområdet er mangelfuld.

Problemet med politikken er, at den mest af alt fokuseres på at sluse folk ind på arbejdsmarkedet og fastholde dem i arbejde. Det er der ikke noget i vejen med som sådan. Men den adresserer ikke på ordentlig vis de behov, erhvervslivet har, for en kvalificeret arbejdsstyrke.

Erhverv Skanderborg fremhæver i sit høringssvar, at formålet med politikken burde være at sikre netop dette. De konkluderer, at politikken er vendt på hovedet og spørger, om fastholdelse virkelig skal være hovedformålet i en kommune med et af de højeste indkomstgrundlag i Danmark. Og man kunne fristes til at tilføje – i en kommune med rekordlav ledighed.

Jeg er helt enig i deres betragtninger. Lyt nu til erhvervslivet. Selvfølgelig kan der ikke herske tvivl om, at vi skal hjælpe dem, der står uden for eller på kanten af arbejdsmarkedet. Men vil vi sikre et stærkt erhvervsliv og et varieret udbud af arbejdspladser også i fremtiden, bør vi fokusere på de problemer, de har med at sikre kvalificeret arbejdskraft.

Fra konservativt hold vil vi fremover arbejde for at få tilrettet arbejdsmarkedspolitikken og fortsat arbejde for at forbedre vilkårene for de erhvervsdrivende. Vi har stadig som målsætning, at Skanderborg Kommune skal være Danmarks erhvervskommune nummer ét.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce