Annonce
Danmark

Lyt til Podcasten Danmark: Børnekræft - Få hele historien om forældrenes kamp og hemmelige møder

Emilie på 4 år har leukæmi. Hun er i behandling på Odense Universitetshospital, og for familien i Odense er det afgørende, at behandlingen er tæt på.

Så afgørende, at da Mette Vedtofte, Emilies mor hørte, at Sundhedsstyrelsen lagde op til at samle al behandling af kræft på Rigshospitalet i København, så beslutter hun at kæmpe imod.

Hun tager initiativ til et borgerforslag, som på rekordtid har fået de 50.000 stemmer, som det kræves, for at det kan blive fremsat i folketinget
Og hende og de andre forældres kamp, samt massiv kritik fra læger, politikere og medier har ført til, at Sundhedsstyrelsen har foretaget en regulær kursændring. Og nu har skrinlagt planerne om en centralisering.

Her i Podcasten Danmark går vi i hælene på arbejdet, som både forældrene til de kræftsyge børn og flere læger og sygeplejersker frygter. Nemlig arbejdet for en centralisering af børnekræftbehandling.
Og vejen fører os over et uskønt forløb med oplysninger som ikke kan blive givet på skrift, mærkelige sms-korrespondancer og hemmelige møder, som der ikke er skrevet referat af.

Hør fortællingen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce