Annonce
Sport

Må holde jul uden for slutspillets pladser: Aarhus United tabte vigtigt opgør mod direkte konkurrent

Nora Persson startede rigtig godt med flere redninger, da hun afløste Louise Bak Jensen i Aarhus-målet, men som anden halvleg skred frem, fik hjemmeholdet skudt sig varme. Foto: Ole Nielsen.
Det endte med et tydeligt nederlag, da Aarhus United onsdag aften besøgte Horsens Håndbold Elite. Med resultatet må århusianerne dermed gå på julepause på en placering uden for den top otte, der giver adgang til sæsonens slutspil.

HÅNDBOLD: Ambitionen for sæsonen er for Aarhus United at kæmpe om den ottendeplads, der er sidste mandat til årets slutspil.

Og kæmpe, ja, det må de altså, når forårets halvdel af sæsonen går i gang i det nye år. For onsdag aften tabte de en vigtig kamp mod en af de direkte konkurrenter til ottendepladsen, da de besøgte Horsens Håndbold Elite.

I Forum Horsens var der godt med tilskuere, over 1.000 på plads, og de kunne se Horsens tage en sejr, der endte med at blive ganske overbevisende på 27-21.

Annonce

Heine Eriksens mandskab var ellers kommet stærkt tilbage i kampen, efter at have været nede med fire mål i første halvleg, men efter pausen viste horsensianerne sig at være for stærke for gæsterne.

Skal finde mere stabilitet

Efter kampen var århusianernes topscorer, Mathilde Neesgaard, ikke i tvivl om, hvad der gik galt for Aarhus United i kampens afslutning.

- Vi er ikke kyniske nok i vores afslutninger. Vi brænder nogle vigtige i den fase, og samtidig lukker vi nogle rigtig dumme mål ind i den anden ende, fortæller Mathilde Neesgaard.

Lige nu har vi i hver kamp ti minutter, hvor vi falder fra hinanden, hvor modstanderen rykker fra os.

Mathilde Neesgaard, Aarhus United

Og når bagspilleren skal evaluere på holdets efterårssæson, hvor det altså er blevet til fire sejre og en enkelt uafgjort, ser hun muligheder for forbedring.

Overordnet set har vi spillet nogle rigtig, rigtig gode kampe, og så har vi haft nogle kampe, hvor vi selvfølgelig skal levere en bedre præstation, end vi har gjort. Så vi skal bruge julepausen på at få fundet et mere stabilt niveau, og så tror jeg på, at der ligger nogle flere point og venter på os, kommer det fra Mathilde Neesgaard.

Annonce

Ti dårlige minutter

Et af de punkter, hvor de århusianske håndboldkvinder skal finde mere stabilitet, er i de perioder af kampene, hvor tingene ikke lige flasker sig.

- Lige nu har vi i hver kamp ti minutter, hvor vi falder fra hinanden, hvor modstanderen rykker fra os.

Kvindehåndboldligaen

Horsens Håndbold Elite – Aarhus United 27-21 (14-12)

Aarhus United: Mathilde Neesgaard 5, Line Ellertsen 4, Frederikke Hedegaard 3, June Bøttger 2, Marielle Martinsen 2, Stine Holm 2, Thea Stankiewicz 2, Julie Ekmann 1

Horsens Håndbold Elite: Laura Damgaard 8, Nina Dano 5, Frederikke Gulmark 3, Majbritt Toft Hansen 3, Maria Holm 2, Maria Mose Vestergaard 2, Susanne Madsen 2, Anne-Sofie Filtenborg 1, Stine Bodholt 1

Udvisningsminutter: Aarhus United: 6, Horsens Håndbold Elite: 6

Redningsprocent: Aarhus United: Nora Persson 32 % (9/28), Louise Bak Jensen 11 % (1/9); Horsens Håndbold Elite: Chana Mason 20 % (3/15), Emily Stang Sando 36 % (5/14)

Kampen undervejs: 7-7, 11-7, 13-9, 19-18, 22-18, 25-20.

Hvorfor har I de ti minutter i hver kamp?

- Jeg tror, det handler om, at vi skal være skarpere til, hvad vi helt præcis skal bruge de her ti minutter til, når vi kan mærke, at der er modgang, så det bliver to mål i stedet for syv. Og det er lidt det, der definerer forskellen på at være et tophold og et midt- og bundhold, siger Mathilde Neesgaard.

Den 28-årige venstreback, der i sæsonen har scoret 85 gange, understreger dog, at det absolut stadig er ambitionen at kæmpe om en billet til slutspillet. Nu venter dog først en jule- og nytårspause frem til 2. januar 2022, hvor Aarhus United møder Herning-Ikast Håndbold på udebane.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Se højdepunkterne: AGF og Silkeborg spiller uafgjort i chanceorgie

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce