Annonce
AGF

Mål langt inde i tillægstiden: AGF hentede ét point i københavnsk inferno

Et drop af Jesper Hansen så længe ud til at blive dyrt for AGF, men Patrick Mortensen skaffede et point i fem minutters tillægstid.

FODBOLD: Sådan er fodbold nogle gange så forunderligt.

Fem minutter inde i tillægstiden udlignede Patrick Mortensen søndag FC Københavns 1-0-føring for AGF.

En tro kopi af situationen tilbage i marts, hvor det var Jonas Wind, der udlignede AGFs 3-2-føring på samme bane og lige så sent i kampen.

Annonce

Begge scoret bag målmanden Kamil Grabara.

Mortensens scoring var absolut sidste udkald for AGF, der havde haft svært ved at tilkæmpe sig chancer i Parken, men som kæmpede og forsvarede glimrende.

Parken var gæstet af næsten 26.000 tilskuere, og det skabte en fantastisk stemning, som vi sjældent ser i Superligaen. Det største tryk kom naturligvis fra bagenden med alle FCKerne, men de godt 2.500 århusianere - heriblandt måske et par eksilårhusianere ... - skabte en fremragende stemning fra den anden bagende. Fodbold er bare noget andet når det spilles i denne kulisse.

Og der var da også bagt godt op til fodboldhaden i minutterne op til slutfløjt. Mens David Nielsen hilste på tidligere kollegaer i Kevin Diks og Ruben Selles, fik Jens Stage overrakt blomster på banen for 100 spillede kampe af FC Københavns sportschef Peter Christiansen. Det er kun skæbnen, der kan bestemme den slags.

De tidligere AGF-spillerne blev behørigt piftet af fra Aarhus-enden mens de fik endnu mere glæde fra den københavnske.

Så var vi i gang.

Og i begyndelsen var spillet på banen lige så festligt som livet på tribunerne. Det bølgede frem og tilbage, og AGF var et par gange tæt på at komme frem til den helt store chance. Men hver gang løb det akkurat ud i sandet lige inden afslutningen, så Grabara i målet - endnu en tidligere AGFer - blev aldrig testet.

Det gjorde Jesper Hansen sådan set heller ikke i den anden ende, selvom FCK kom mere og mere på bolden som kampen skred frem.

Efter 95 minutter gjorde Patrick Mortensen det til 1-1 i Parken. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

AGF-målmanden blev dog en enkelt gang reddet af sin stolpe, da den nyudnævnte landsholdsspiller Jens Stage havde sneget sig i bagrummet og bankede kuglen på stolpen.

Pudsigt nok var det første halvlegs mindste chance, der gav et mål. Lukas Lerager sparkede på mål laaangt udefra og afslutningen burde ikke have voldt Jesper Hansen problemer, men det gjorde den alligevel. Målmanden stod for langt fremme og afslutningen sejlede ind over ham.

Mortensens store chance

Efter pausen gik hjemmeholdet længere tilbage for at passe på sin føring, mens AGF havde svært ved at åbne op for ligaens nummer to.

De kom dog tæt på et par gange, især godt ti minutter før tid da Patrick Mortensen fik et frit hovedstød, som han ramte rent. Desværre for ham var hans tidligere holdkammerat Grabara vågen og hurtig på stregen og reddede i flot stil.

Og så var det altså, at FCKs Victor Kristiansen tog bolden med hånden - meget lig den måde Benjamin Hvidt begik et straffespark på for et halvt år siden. Mortensen omsatte til ét point.

Dermed ligger AGF nummer syv, fire point efter Silkeborg og sjettepladsen. De to hold mødes på fredag.

Superliga, 16. runde

FC København - AGF 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Lukas Lerager (45.), 1-1 Patrick Mortensen (90.)

FCK (4-4-1-1): Kamil Grabara - Peter Ankersen, Ruben Gabrielsen, Nicolai Boilesen, Victor Kristiansen - Roony Bardhhji (Rasmus Falk, 65.), Lukas Lerager, Jens Stage, William Bøving (Marios Oikonomou, 88.) - Pep Biel - Jonas Wind (Rasmus Højlund, 77.)

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen - Anthony D'Alberto, Sebastian Hausner (Yann Bisseck, 88.), Frederik Tingager, Oliver Lund (Eric Kahl, 46.) - Nicolai Poulsen (Dawid Kurminowski, 88.) - Mustapha Bundu, Frederik Brandhof (Albert Grønbæk Erlykke, 75.), Mikael Anderson, Jon Dagur Thorsteinsson (Gift Links, 68,) - Patrick Mortensen

Advarsler: Jens Stage, Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Rasmus Falk, Rasmus Højlund, FCK. Oliver Lund, Sebastian Hausner, Patrick Mortensen, AGF

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere: 25.814 i Parken, København

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce