Annonce
Erhverv

Målet er 200 butikker: Søstrene Grene med succes i Tyskland

Mikkel Grene, adm. direktør, har fart på sammen med søstrene Grene, der har rundet 18 butikker i Tyskland og nærmer sig 180 rundt i verden. PR-foto

Århusianske Søstrene Grene udvider kraftigt på verdensplan. Omkring årsskiftet har kæden, der begyndte i Aarhus, 180 butikker rundt i verden.

AARHUS: Det, der begyndte som en lille, noget nær en rodebutik i Aarhus for 40 år siden, er vokset eksplosivt de seneste år. Søstrene Grene runder ved årsskiftet butik nummer 180.

Især på det tyske marked går det stærkt lige for tiden.

Det er kun lidt over et år siden, at interiørkæden kastede sig ud i det tyske marked med den første butik i Hamborg. En beslutning der siden har vist sig at være en succes. 18 Søstrene Grene-butikker er nu spredt over Tyskland. Ambitionen er at åbne ikke mindre end op mod 200 butikker i Tyskland, siger administrerende direktør Mikkel Grene.

- Tyskerne har taget virkelig godt imod os, og vi kunne ikke ønske os en bedre start. At gå fra én til 18 butikker det første år er mere, end vi turde håbe på. Der er en enorm interesse for vores produkter, og vi er meget glade for, at tyskerne forstår vores koncept, og det æstetiske univers vi tilbyder, siger Mikkel Grene.

Siden den første butik i Hamborg har Søstrene Grene åbnet i Oldenburg, Hannover, Bremen, Wildau, Kiel, Posthausen, Berlin, Lübeck, Köln, Stuttgart, Mannheim, Bonn - samt fem yderligere butikker i Hamborg. Næste butik er i Braunschweig i slutningen af oktober.

Den mere end 40 år gamle kæde har i det hele taget de seneste år oplevet stor vækst og ekspanderet, så Søstrene Grene i dag er på 12 forskellige markeder. Ved årets udgang forventes op mod 180 butikker i alt verden over.

Annonce

Stort potentiale i Tyskland

Selv om de 18 tyske butikker på et år lyder af mange, satser kæden på at åbne omkring 200 butikker på det tyske marked.

- Vi ser et stort potentiale for at åbne mange butikker i Tyskland i de kommende år. Der er ikke butikskoncepter i Tyskland, der tilbyder samme oplevelser og univers som os, og så har vi indgået samarbejde med en række yderst kompetente joint venture-partnere, som kender detailmarkedet og forstår vores koncept og værdier, siger Mikkel Grene.

En af årsagerne til, at tyskerne har fået øjnene op for den danske kæde skyldtes de sociale medier. Her er Søstrene Grene i tæt og hyppig dialog med deres tyske følgere om alt fra åbninger og produkter til gode råd.

Søstrene Grene består af engrosvirksomheder relateret til import og eksport af varer til dens butikkerne samt detailaktiviteter i egne butikker og butikker delvist ejet gennem joint venture-selskaber. Ud over de selvejede og delvist selvejede butikker, er der et stort antal Søstrene Grene-butikker ejet og drevet af franchisetagere.

I dag er der over 150 Søstrene Grene butikker, og de fordeler sig på Danmark, Norge, Sverige, Island, Nederlandene, Frankrig, Spanien, Tyskland, England, Nordirland, Irland og Japan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce