Annonce
Erhverv

Målet er 200 butikker: Søstrene Grene med succes i Tyskland

Mikkel Grene, adm. direktør, har fart på sammen med søstrene Grene, der har rundet 18 butikker i Tyskland og nærmer sig 180 rundt i verden. PR-foto

Århusianske Søstrene Grene udvider kraftigt på verdensplan. Omkring årsskiftet har kæden, der begyndte i Aarhus, 180 butikker rundt i verden.

AARHUS: Det, der begyndte som en lille, noget nær en rodebutik i Aarhus for 40 år siden, er vokset eksplosivt de seneste år. Søstrene Grene runder ved årsskiftet butik nummer 180.

Især på det tyske marked går det stærkt lige for tiden.

Det er kun lidt over et år siden, at interiørkæden kastede sig ud i det tyske marked med den første butik i Hamborg. En beslutning der siden har vist sig at være en succes. 18 Søstrene Grene-butikker er nu spredt over Tyskland. Ambitionen er at åbne ikke mindre end op mod 200 butikker i Tyskland, siger administrerende direktør Mikkel Grene.

- Tyskerne har taget virkelig godt imod os, og vi kunne ikke ønske os en bedre start. At gå fra én til 18 butikker det første år er mere, end vi turde håbe på. Der er en enorm interesse for vores produkter, og vi er meget glade for, at tyskerne forstår vores koncept, og det æstetiske univers vi tilbyder, siger Mikkel Grene.

Siden den første butik i Hamborg har Søstrene Grene åbnet i Oldenburg, Hannover, Bremen, Wildau, Kiel, Posthausen, Berlin, Lübeck, Köln, Stuttgart, Mannheim, Bonn - samt fem yderligere butikker i Hamborg. Næste butik er i Braunschweig i slutningen af oktober.

Den mere end 40 år gamle kæde har i det hele taget de seneste år oplevet stor vækst og ekspanderet, så Søstrene Grene i dag er på 12 forskellige markeder. Ved årets udgang forventes op mod 180 butikker i alt verden over.

Annonce

Stort potentiale i Tyskland

Selv om de 18 tyske butikker på et år lyder af mange, satser kæden på at åbne omkring 200 butikker på det tyske marked.

- Vi ser et stort potentiale for at åbne mange butikker i Tyskland i de kommende år. Der er ikke butikskoncepter i Tyskland, der tilbyder samme oplevelser og univers som os, og så har vi indgået samarbejde med en række yderst kompetente joint venture-partnere, som kender detailmarkedet og forstår vores koncept og værdier, siger Mikkel Grene.

En af årsagerne til, at tyskerne har fået øjnene op for den danske kæde skyldtes de sociale medier. Her er Søstrene Grene i tæt og hyppig dialog med deres tyske følgere om alt fra åbninger og produkter til gode råd.

Søstrene Grene består af engrosvirksomheder relateret til import og eksport af varer til dens butikkerne samt detailaktiviteter i egne butikker og butikker delvist ejet gennem joint venture-selskaber. Ud over de selvejede og delvist selvejede butikker, er der et stort antal Søstrene Grene-butikker ejet og drevet af franchisetagere.

I dag er der over 150 Søstrene Grene butikker, og de fordeler sig på Danmark, Norge, Sverige, Island, Nederlandene, Frankrig, Spanien, Tyskland, England, Nordirland, Irland og Japan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce