Annonce
Erhverv

Målet er 200 butikker: Søstrene Grene med succes i Tyskland

Mikkel Grene, adm. direktør, har fart på sammen med søstrene Grene, der har rundet 18 butikker i Tyskland og nærmer sig 180 rundt i verden. PR-foto

Århusianske Søstrene Grene udvider kraftigt på verdensplan. Omkring årsskiftet har kæden, der begyndte i Aarhus, 180 butikker rundt i verden.

AARHUS: Det, der begyndte som en lille, noget nær en rodebutik i Aarhus for 40 år siden, er vokset eksplosivt de seneste år. Søstrene Grene runder ved årsskiftet butik nummer 180.

Især på det tyske marked går det stærkt lige for tiden.

Det er kun lidt over et år siden, at interiørkæden kastede sig ud i det tyske marked med den første butik i Hamborg. En beslutning der siden har vist sig at være en succes. 18 Søstrene Grene-butikker er nu spredt over Tyskland. Ambitionen er at åbne ikke mindre end op mod 200 butikker i Tyskland, siger administrerende direktør Mikkel Grene.

- Tyskerne har taget virkelig godt imod os, og vi kunne ikke ønske os en bedre start. At gå fra én til 18 butikker det første år er mere, end vi turde håbe på. Der er en enorm interesse for vores produkter, og vi er meget glade for, at tyskerne forstår vores koncept, og det æstetiske univers vi tilbyder, siger Mikkel Grene.

Siden den første butik i Hamborg har Søstrene Grene åbnet i Oldenburg, Hannover, Bremen, Wildau, Kiel, Posthausen, Berlin, Lübeck, Köln, Stuttgart, Mannheim, Bonn - samt fem yderligere butikker i Hamborg. Næste butik er i Braunschweig i slutningen af oktober.

Den mere end 40 år gamle kæde har i det hele taget de seneste år oplevet stor vækst og ekspanderet, så Søstrene Grene i dag er på 12 forskellige markeder. Ved årets udgang forventes op mod 180 butikker i alt verden over.

Annonce

Stort potentiale i Tyskland

Selv om de 18 tyske butikker på et år lyder af mange, satser kæden på at åbne omkring 200 butikker på det tyske marked.

- Vi ser et stort potentiale for at åbne mange butikker i Tyskland i de kommende år. Der er ikke butikskoncepter i Tyskland, der tilbyder samme oplevelser og univers som os, og så har vi indgået samarbejde med en række yderst kompetente joint venture-partnere, som kender detailmarkedet og forstår vores koncept og værdier, siger Mikkel Grene.

En af årsagerne til, at tyskerne har fået øjnene op for den danske kæde skyldtes de sociale medier. Her er Søstrene Grene i tæt og hyppig dialog med deres tyske følgere om alt fra åbninger og produkter til gode råd.

Søstrene Grene består af engrosvirksomheder relateret til import og eksport af varer til dens butikkerne samt detailaktiviteter i egne butikker og butikker delvist ejet gennem joint venture-selskaber. Ud over de selvejede og delvist selvejede butikker, er der et stort antal Søstrene Grene-butikker ejet og drevet af franchisetagere.

I dag er der over 150 Søstrene Grene butikker, og de fordeler sig på Danmark, Norge, Sverige, Island, Nederlandene, Frankrig, Spanien, Tyskland, England, Nordirland, Irland og Japan.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce