Annonce
AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Fra første fløjt sad AGF på superligakampen mod Sønderjyske. Allerede i første minut måtte Patrick Mortensen se sit skud reddet dels af en Sønderjyske-forsvarer på stregen dels af overliggeren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD: Der var mål for alle pengene, da AGF søndag sendte Sønderjyske retur med et 2-4 nederlag.

Især i 1. halvleg viste århusianerne tænder og burde allerede have lukket kampen inden pausen, men nøjedes med en 2-0 føring.

To gange skabte Sønderjyske kortvarigt spænding om resultatet, men begge gange svarede AGF hurtigt igen.

Herunder har vi samlet hele vores dækning af kampen, så du hurtigt kan danne dig et overblik.

Vær opmærksom på, at nogle af artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Karakterbogen: Mange stærke AGF-indsatser mod Sønderjyske

Bror Blume var bedste AGF'er. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Bror Blume var bedst, da AGF slog Sønderjyske 4-2, men der var mange flere gode præstationer hos århusianerne.

Læs alle karaktererne her.

AGF tager vigtig sejr over Sønderjyske i målfest i Aarhus

Alexander Munksgaard nettede en enkelt gang i 4-2 sejren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF tog tredje sejr i træk, da holdet vandt 4-2 hjemme over Sønderjyske i Superligaen.

Læs hele artiklen her.

David Nielsen efter 4-2-sejr: - Vores første halvleg var enestående

David Nielsen var især stolt af indsatsen i 1. halvleg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Vores første halvleg var enestående. Vi blev tilmed snydt for to straffespark, som det er helt ufatteligt, dommeren ikke kunne se. Men vi spillede godt, var målsøgende og effektive, sagde cheftræner David Nielsen efter kampen.

Læs hele interviewet her.

Kampanalyse: AGF tog for sig af det Sønderjyske kagebord

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Århusianerne spillede langt hen ad vejen en rigtig flot fodboldkamp, men det skal også anføres, at gæsternes præstation i de første 45 minutter ganske enkelt er noget af det dårligste, der er leveret af et hold i Superligaen i denne sæson.

Læs hele analysen her.

Bror Blume: Vi skal stile endnu højere

Bror Blume mener, at AGF kan nå højere op end den nuværende fjerdeplads. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Midtbanespilleren var blandt AGFs bedste mod Sønderjyske, og ser ingen grund til, at holdet ikke kan slutte bedre end den nuværende fjerdeplads.

Læs hele artiklen her.

Genlæs livebloggen: Mål, mål og flere mål - fire mål på få minutter i sejren over Sønderjyske

Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Genoplev kampen minut og minut her.

Amini var tilbage i truppen - men er blevet syg

Han spiller en vigtig rolle i AGF's spil, den krølhårede australier Mustafa Amini, og søndag meldte AGF ud at han var klar til kamp og med i truppen. Senere på dagen blev det dog meldt ud, at han var blevet syg og derfor blev erstattet af Kevin Diks.

Læs artiklen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce