Annonce
Udland

Måling: Sverigedemokraterna er Sveriges næststørste parti

Tt News Agency/Reuters
Hvis der var valg i dag, ville SD kunne danne regering med det konservative Moderaterna og Kristdemokraterna.

Det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna (SD) er i en ny meningsmåling for svensk tv det næststørste parti i Sverige med 20,7 procent af stemmerne.

Hvis der var valg i dag, ville partiet være i stand til at danne regering sammen med det konservative Moderaterna og Kristdemokraterna.

SD går i målingen frem med 2,3 procentpoint til 20,7 procent. Partiet overgås kun af Socialdemokraterna, der står til 24,7 procent.

Sveriges nuværende regering under statsminister Stefan Löfven, består af Socialdemokraterna og Miljöpartiet, som har støtte fra to borgerlige partier og Vänsterpartiet.

Årsagen, til at regeringen i den seneste måling kommer i mindretal, er, at partiet Liberalerna kun opnår 3,6 procent i målingen. Dermed glider partiet under den spærregrænse på fire procent, der er gældende ved riksdagsvalg.

Moderaterna og Kristdemokraterna har tidligere signaleret, at de er klar til at samarbejde med SD.

Ved Riksdagsvalget 9. september 2018 fik hverken den borgerlige Alliansen eller den rødgrønne blok flertal. Socialdemokraterna (S) blev største parti efterfulgt af det konservative Moderaterna.

I en Sifo-måling i sidste uge gik Sverigedemokraterna frem fra 20,2 procent til 22,7 procent. Målingen blev foretaget for Svenska Dagbladet og Göteborgs-Posten.

Denne måling viste, at Sverigedemokraterna tager flest vælgere fra Moderaterna, men at også Socialdemokraterna mister vælgere til partiet.

/ritzau/TT


Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce