Annonce
Aarhus

Målløs læser: Hvorfor er Magasin dækket af edderkopper?

<p>Maria Dal opdagede og blev skræmt af synet af de hundredevis af edderkopper, der har dækket Magasins facade ind i spindelvæv. Foto: Maria Dal</p>

Har du også undret dig over, hvorfor der er edderkopper over det hele i øjeblikket? Det er der faktisk en helt naturlig forklaring på.

Lider man af akraknofobi (angst for edderkopper) er nerverne formentlig ekstra tyndslidte i øjeblikket.
En læser spørger, hvorfor Magasin har været dækket af edderkopper, og det er der en helt naturlig forklaring på. Foto: Axel Schütt
For det vrimler med edderkopper indenfor og udenfor, i huse, kældre og naturen. Og på Magasins facade, som en læser undrende har gjort avisen opmærksom på.
Der er faktisk ikke flere edderkopper end normalt. Hverken indenfor, udenfor eller på Magasin. Det er bare nu, de er store og kønsmodne, og derfor er de mere synlige. Foto: Axel Schütt
»Hele væggen på Magasin, der vender ud mod åen, ligner noget fra en gyserfilm,« skriver læseren Maria Dal.
Foto: Axel Schütt
»Jeg har virkelig aldrig set noget lignende og er overbevist om, at det nærmest kunne blive en turistattraktion for de modige. Jeg ved ikke, om det er normalt,« spørger hun videre.
<p>Maria Dal undrer sig over de mange edderkopper i midtbyen. Foto: Maria Dal</p>
Men det er faktisk normalt for årstiden. Og i virkeligheden er der ikke flere edderkopper end normalt. Hverken indenfor, udenfor eller på Magasin. Det er bare nu, de er store og kønsmodne, og derfor er de mere synlige.
»Jeg lover, at vi ikke er ved at blive indvaderet. Det er helt normalt og ikke usædvanligt i år. I september er især edderkoppen grå sektor fremme og tydelig,« siger naturvejleder Morten D. D. Hansen.
Han påpeger i øvrigt, at sensommerens dug er med til at gøre edderkoppernes spind endnu mere tydeligt i de tidligere morgentimer, og blandt andet derfor er der flere, der reagerer.
Annonce

Bekæmpes med gift

Som Århus Stiftstidende tidligere har fortalt, har et vinduespudserfirma ved Skanderborg rygende travlt med at bekæmpe edderkopper i øjeblikket. Det bliver gjort med gift, og aldrig har den lokale vinduespudser haft flere kunder, som vil have fjernet de små skabninger.
»Jeg har været på markedet i otte år, og jeg har aldrig oplevet større interesse for bekæmpelse af edderkopper,« sagde Tonni Christensen, indehaver af Vinduespudse-Ren til avisen i juli.
Men ifølge naturvejlederen er der ingen grund til at gå så drastisk til værks eller være bange for de små dyr generelt.
»Der er ingen grund til at gå i panik. Edderkopper er hverken aggressive eller giftige, og de lever udendørs, laver deres spind, lægger æg og dør så.«
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce