Annonce
Sport

Målmandschok i Brabrand: En gammel kending gik pludselig på banen

Henrik Lindhard har i denne sæson døjet med en lårskade, der stammer helt tilbage fra sidste sæson. Foto: Ole Nielsen.
Torsdag aften traf han beslutningen om at spille, selvom han ikke var på 100 procent. Henrik Lindhard kunne dog ikke redde Brabrand fra et nederlag på 1-3 til VSK Aarhus.

FODBOLD: Da Brabrand og VSK lørdag gik på banen, stod der nummer 30 bag på den gule målmandstrøje fra hjemmeholdet. Det var ikke Søren Vedsted, der stod i målet, som han ellers har gjort hele sæsonen. Og det var heller ikke Mark Sólis, som ellers stod sidste weekend i Gladsaxe mod AB.

Begge målmænd var ramt af skader.

I stedet var det en gammel kending, der gik på banen i den sitrende kulde. Henrik Lindhard, sidste sæsons storspillende målmand, var tilbage.

Selvom lægen ikke anbefalede ham det.

Historien om ham er efterhånden velkendt. Efter 14 dage i den spanske klub Xerez D.F.C. blev kontrakten revet over, da han havde problemet med låret. Det er de samme lårproblemer, målmanden stadig slås med. Og torsdag aften meldte han sig så klar til at spille knap halvandet døgn senere.

- Jeg var til læge mandag, hvor jeg blev sendt videre til en specialist, som skal vurdere, om jeg skal opereres. Jeg fortæller ham, at jeg har har haft en 8-9 træningspas, og jeg vil ikke sige, at han decideret frarådede mig at spille kampen i dag, men han rådede mig heller ikke til det.

- Jeg er ikke på 100 procent, og jeg skal tage mine forbehold, men jeg har en fin bevægelighed. Jeg havde mine overvejelser, om jeg skulle spille kampen, men det er kun to kampe, og jeg ville gerne løbe den risiko, der kunne være ved at forværre noget, siger Henrik Lindhard efter kampen.

2. Division

Brabrand IF - VSK Aarhus 1-3 (0-3)
  • 0-1 Magnus Clemmensen (11.)
  • 0-2 Michael Pedersen (selvmål) (24.)
  • 0-3 Magnus Clemmensen (31.)
  • 1-3 Mike Kaljo (59.)

Brabrand IF (4-4-2): Henrik Lindhard - Tobias Olesen, Michael Pedersen, Casper Lykke Jensen, Malte Færge - Mike Kaljo, Lasse Tougaard (Malthe Boesen 82.), Jesper Henriksen (Henrik Borup 77.), Frederik Selch Poulsen (Kasper Andersen 77.) - Anton Søjberg, Lasse Møberg.

VSK Aarhus (3-5-2): Mathias Rask Thomsen - Anders Kjeldgaard, Jacob Green-Pedersen, Rasmus Borup Nielsen - Jonas Spornberger (Sebastian Spornberger 82.), Magnus Clemmensen (Jacob Hansen Niklassen 61.), Mark Mikkelsen, Marcus Sloth, Malthe Karsberg - Mikkel Nyggard, Jakob Rittig (Jacob Kromann 85.).

Advarsler: Brabrand: Mike Kaljo & Malthe Boesen. VSK: Magnus Clemmensen, Marcus Sloth, Mikkel Nygaard & cheftræner Jens Gjesing.

Kørt ud af brættet efter første halvleg

Men han kunne ikke holde buret rent. Faktisk var han og Brabrand ikke rigtig tæt på at vinde kampen, og det blev fortjent til et 1-3-nederlag mod VSK. Et nederlag, der blev grundlagt efter den første halve time, hvor alle VSK's mål faldt.

Først sjaskede Magnus Clemmensen en ripost i nettet fra 20 meters afstand. En ripost, der kom efter en ellers flot redning af Henrik Lindhard på Mark Mikkelsens friløber. 2-0-målet var et grimt og klodset selvmål af Michael Pedersen, efter VSK's midterforsvarer Anders Kjeldgaard brød ud af den defensive linje og slog et indlæg. Til sidst var Magnus Clemmensen igen på plads efter en dødbold, hvor han styrede sit hovedstød helt over i det lange hjørne.

- Vi er alt for passive. Vi følger ikke med over hele linjen og står og piller næse. På det første mål spiser Henrik deres angriber, men alligevel får de fat i returen, og så er der jo også en, der havde til ansvar at holde styr på Magnus Clemmensen ved det tredje mål. De fik at vide i pausen, at det ikke var godt nok, og i anden halvleg kom vi ud med meget mere energi og vandt 2. halvleg fortjent, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Hjemmeholdets mål var til gengæld det måske bedste mål på Brabrand Idrætsanlæg i dette kalenderår. Mike Kaljo hamrede bolden op i det lange hjørne fra distancen, men mere var der heller ikke at glæde sig over for Brabrand.

VSK er med sejren nummer syv i 2. Divisions pulje 2, men holdet er á point med Jammerbugt på sjettepladsen. Brabrand er stadig nummer tre men kan blive overhalet af Middelfart, der først spiller søndag.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Redaktør: Statsminister har al interesse i at tale i minksag

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørt over Lars Høghs død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Annonce