Annonce
Sport

Målmandsmangel i Brabrand: Kun én keeper er klar til divisionsfodbold

Jeppe Kjær scorede på Christoffer Kørschen, da Helsingør og Brabrand mødte hinanden i forårets oprykningsspil.  Arkivfoto: Ole Nielsen.
I sidste sæson blev fire målmænd brugt i Brabrand IF. De tre af dem er utilgængelige til sæsonstart i slutningen af måneden.
Annonce

FODBOLD: Det er efterhånden blevet en fuldtidsbeskæftigelse at lede efter målmand, hvis man er Brabrand IF's cheftræner Tom Søjberg.

I den netop afsluttede sæson brugte 2. Divisionsklubben hele fire målmænd.

Søren Vedsted stod efterårssæsonen, men er nu skadet. Mark Sólis fik en enkelt kamp i efteråret og overtog målmandspladsen efter corona-pausen, men han flytter til København for at studere, og Henrik Lindhard, den tidligere så utrolig sikre målmand, har stadig massive problemer med sit lår og er ikke klar før november.

Tre skader vil sige, at der kun er én keeper tilbage. Christoffer Kørschen kom til i vinter og har fået to kampe for førsteholdet. Derudover er der klubbens ungdomsmålmænd, som ikke er klar til at stå på det niveau.

- Vi leder efter en målmand mere. Vi har trukket vores ungdomsmålmænd med til træning, men de kan ikke indgå i kampregi, så der mangler en keeper i vores trup. Det er selvfølgelig et stressmoment, siger Tom Søjberg.

Annonce

Klar til at spille

Christoffer Kørschen stod den første kamp, da 2. Division startede op igen efter vinterpausen. Der havde han simpelthen overtaget pladsen i målet.

Men efter en lang coronapause var det igen Mark Sólis, som vogtede buret på nær hjemmekampen mod FC Helsingør, hvor Körschen stod og blev kraftigt udfordret af nordsjællænderne.

Brabrands målmænd i 2019/20-sæsonen

  • Søren Vedsted: 13 kampe, 14 mål lukket ind, 5 clean sheets
  • Mark Sólis: 6 kampe, 10 mål lukket ind, 1 clean sheet
  • Christoffer Körschen: 2 kampe, 2 mål lukket ind, 1 clean sheet
  • Henrik Lindhard: 2 kampe, 7 mål lukket ind, 0 clean sheets

- Da Christoffer Kørschen var på sit højeste, stod han rigtig godt, og han er sulten efter at vise, hvor god han i virkeligheden er. Så selvom vi leder, er det ikke urealistisk, at han bliver førstemålmand, siger Tom Søjberg om målmanden, der kom i vinter efter at have været med klubben på træningslejr i Tyrkiet.

Tidligere har han været reservemålmand hos de fynske divisionskolleger fra Dalum IF.

Lige nu er han den eneste målmand i hele førsteholdstruppen i Brabrand.

2. Division starter op igen i den sidste weekend i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce