x
Annonce
Sport

Målmaskinen Haaland bomber videre for Dortmund

Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix
Unge Erling Braut Haaland nåede op på 12 mål i 8 kampe for Dortmund, da han scorede i 2-0-sejr lørdag.

Norske Erling Braut Haaland er tilsyneladende helt ustoppelig.

Annonce

Den norske teenager slog til igen lørdag, da Borussia Dortmund på udebane besejrede Werder Bremen 2-0.

19-årige Erling Braut Haaland modtog efter 66 minutter en aflevering skråt tilbage fra Achraf Hakimi, og lidt uden for det lille felt smaskede Haaland usvigelig sikkert bolden i kassen til 2-0.

Første halvleg bød ikke på mål, men 20-årige Dan-Axel Zagadou bevægede sig med frem efter 52 minutter, da Dortmund fik et hjørnespark. Her stod forsvarsspilleren klar i feltet og flugtede bolden i nettet efterfølgende til 1-0.

Siden vinterskiftet til Dortmund fra Red Bull Salzburg har det norske fænomen dermed scoret i næsten alle kampe for den tyske klub.

Otte kampe har Erling Braut Haaland spillet i alle turneringer for Dortmund, og kun i ligakampen mod Bayer Leverkusen har han holdt igen med målscoringen.

Senest scorede nordmanden to gange, da Dortmund i Champions League slog Paris Saint-Germain 2-1, og i Bundesligaen har han allerede nettet ni gange i seks kampe.

Han har også scoret i en pokalkamp for Dortmund mod Werder, og i alt har han leveret 12 mål i 8 kampe for tyskerne.

Med sejren holdt Dortmund sig til i topstriden, da klubben nåede op på 45 point.

Det lykkedes dog ikke i denne spillerunde at overhale RB Leipzig, der senere lørdag tog en storsejr på 5-0 ude mod Schalke 04.

Yussuf Poulsen startede på bænken, men blev skiftet ind ti minutter inde i anden halvleg, da Leipzig var foran 1-0.

Med sejren har holdet 48 point og er blot et enkelt point efter topholdet Bayern München.

Gladbach var på vej mod en smal 1-0-sejr hjemme over Hoffenheim, der både havde Robert Skov og Jacob Bruun Larsen i startopstillingen.

Sidstnævnte blev skiftet ud med ni minutter igen i kampen, hvor Hoffenheim-keeper Oliver Baumann reddede et straffespark med et kvarter igen.

Siden kom Gladbach på 2-0, men fik scoringen underkendt af VAR, og minsandten om Hoffenheim ikke udlignede i tillægstiden til 1-1, som blev slutresultatet. Dermed har Gladbach 43 point på fjerdepladsen.

Mathias "Zanka" Jørgensen blev skiftet ind med 13 minutter tilbage, da Fortuna Düsseldorf ude slog Freiburg 2-0.

Hertha Berlin fik en ordentlig snitter hjemme, da klubben tabte 0-5 mod FC Köln, som dermed også kom på 26 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce